parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PAŽNJA: Donosimo vam tri ključna faktora koja ubrzavaju proces starenja!

Negde oko 25. prvi znaci opšteg starenja kože postaju vidljivi. Kako starimo, procesi u koži se usporavaju i struktura slabi. Supstance koje kožu čine zategnutom i glatkom počinju da nestaju. Razlog tome je kombinacija unutrašnjih procesa starenja i spoljašnjih uticaja. Najuočljiviji prvi znak starenja su fine linije i bore, koje se produbljuju kako vreme protiče. Donosimo vam tri ključna faktora koja ubrzavaju proces starenja:

1. Izlaganje sunčevim zracima

Ako je koža nezaštićena na suncu, UV zraci mogu doprineti pojavi bora. Produženo i ponavljano izlaganje oštećuje kolagen i dovodi do manje elastične, slabije strukture kože, na kojoj lakše nastaju bore. Izlaganje sunčevim zracima ubrzava starenje kože više od svih drugih spoljnih faktora.

2. Pušenje

Okidač za oksidativni stres je pušenje, koje oslobađa slobodne radikale koji potom oštećuju strukturu kože i doprinose razvoju znaka opšteg starenja uključujući i bore. Dodatno, nikotin i hemikalije iz cigareta oštećuju kolagen i elastin u koži. Ovo utiče na snagu i elastičnost i može prouzrokovati bore.

3. Suva koža

Čest znak starenja je suvoća kože uslovljena godinama. Kao posledica opadanja fukcija kože, zrela koža postaje značajno suvlja i grublja, a može se javiti i svrab. Ovo se dešava usled smanjenja količine Hijaluronske kiseline i može voditi nastanku dubokih bora.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/Zemlja

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live