Izvor:
29.01.2018 u 14:00
0

SVAKA ŽENA MAŠTA O LEPOJ I SJAJNOJ KOSI: Prirodnim putem postignite željeni cilj! (foto)

Mnoge žene koje imaju lokne maštaju o ravnoj kosi i obrnuto. Lokne zaista izgledaju prelepo, ali ima nešto posebno u savršeno ravnoj kosi.

Žene kojima je takva kosa prirodna su prave srećnice. Većina žena zapravo ima blago talasastu izlomljenu kosu. Ako ste protivnik presa i sličnih aparata za ispravljanje kose pomoću toplote, obradovaće vas činjenica da vlasi možete ispraviti na potpuno prirodan način. Tako ćete izbeći oštećenje kose.

Sve počinje od pranja kose

Put ka savršeno ravnoj kosi zapravo počinje sa samim pranjem kose. Potrebno je da znate kakve preparate treba da koristite kako biste postigi željeni efekat.
Tajna je u preparatima koji sadrže keratin – prirodni sastojak poznat kao najbolje sredstvo za ispravljanje vlasi.

Pored odgovarajućeg preparata, važno je i kako je sušite. Koristite peškir koji ima visoku upijaju moć. On će upiti sav višak vlage, što je jako bitno za sam proces ispravljanja vlasi.

Pravilno češljanje kose

Kada je u pitanju ispravljanje kose, treba da znate da su okrugle četke, namenjene zapravo feniranju kose, strogo zabranjene. Umesto njih koristite obični češalj sa širokim zupcima ili četke poput ovih sa fotografije iznad.

Nanesite balzam na mokru kosu, pa češljem sa širokim zupcima polako iščešljajte vlasi i rasporedite balsam ravnomerno. Isperite, pa nakon sušenja peškirom pomenutog u prethodnom pasusu, ostavite kosu da se prirodno suši, češljajući je na svakih pet minuta.

Vežite kosu u rep

Ukoliko je kosa sklona uvijanju, nakon što ste je gotovo potpuno osušili, ali je još uvek malo vlažna, uzmite mekane pamučne gumice i vežite je u niski rep. I to tako što ćete vezati po jednu gumicu na svakim pet centimetara kose. Zamotajte kosu u svilenu maramu i ostavite da se osuši do kraja.

Primetićete značajniju razliku nego kod klasičnog sušenja fenom.

Prirodne maske za kosu

Na ispravljanje kose mogu uticati i neke prirodne maske, a jedna od najjefikasnijih je svakako topla maska od maslinovog i čičkovog ulja. Blago zagrejte ulja – da budu topla, nikako vruća, pomešajte u razmeru 1:1, pa ih nanesite na celu dužinu kose, sem na koren.
Zamotajte kosu u peškir i ostavite da deluje 40 minuta. Potom isperite mlakom vodom u koju ste dodali malo limunovog soka.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter