Izvor:
16.02.2018 u 15:19
0

LAKO I EFIKASNO: Primenite ove trikove i kosa će vam uvek biti čista!

Sigurno se svi razočarate kada vam se kosa brzo isprlja nakon pranja, pa morate često da je perete.

Folikuli su aktivno stimulisani, pa naša kosa već sledeći dan izgleda masno.

Evo nekoliko izuzetno efikasnih trikova koji će vam pomoći da kosu perete ređe, a da ona uvek izgleda čisto i sjajno.

Proizvodi za negu

Hranljivi proizvodi za tanku i lomljivu kosu mogu da otežaju dlaku i učine kosu prljavijom ako se nepravilno koriste. Koristite ih u pravilnim dozama da biste ovo izbegli: ulje za kosu koristite nekoliko puta nedeljno, a sprejeve po potrebi u malim količinama.

Koristite prokuvanu ili destilovanu vodu

Obična voda sa česme je suviše tvrda, što utiče na izgled kose. Kosu ispirajte prokuvanom ili destilovanom vodom, teperature oko 38 stepeni i ona će mnogo duže biti čista.

Koristite šampon bez sulfata

Dokazano je da su šamponi koji sadrže sulfate bezbedni za upotrebu, ali ako vam isušuju kožu i vaša kosa se prebrzo masti, probajte neki od šampona bez sulfata. Ovi šamponi manje pene, ali efikasno uklanjaju prljavštinu iz kose.

Ređe češljajte kosu

Kada češljamo kosu suviše često, folikuli su aktivniji, a rezultat toga je prljava kosa. Ređe čeljajte kosu i koristite češalj umesto obične četke. Trudite se da izbegnete da dodirnete teme češljem.

Niža temperatura

Fen, presa i figaro takođe mogu biti uzroci prljave kose. Visoka temepratura uzrokuje da lonje žlezde luče više sekreta da bi zaštitile kožu. Temperatua od 150°S-180°S je savršena temperatura za stilizovanje kose.

Često menjajte jastučnicu

Jastučnice upijaju ulja i preparate koje koristite za negu. Na taj način se stvara savršena sedina za razmnožavanj bakterija, što će učiniti vašu kosu prljavom. Jastučnicu menjajte najmanje jednom nedeljno.

Piling kože glave

Piling pomaže da uklonite mrtve ćelije i skorelu prljavštinu. Takođe jača folikule i stimuliše rast kose. Piling možete napraviti i same kod kuće.

Zaštitite kosu od toplote i hladnoće

Nosite šešir i leti i zimi. Toplota i hladnoća dovode do toga da koža proizvodi sebum da bi se zaštitila. Kao rezultat, koren kose postaje mastan, a krajevi pak suvi i krhki. Vodite računa o kosi u svakom godišnjem dobu.

Prirodne frizure

Svi preparati za kosu ubrzavaju proces prljanja kose. Ako pravite punđu ili konjski rep, neka to bude prirodna frizura. Ako ne koristite tone laka za kosu da bi vam svaka dlaka bila na svom mestu, kosa će vam duže biti čista i sjajna.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter