Izvor:
10.03.2018 u 16:40
0

NOVI TREND: Zbog čega su žene počele da stavljaju šećer tamo dole?

Evo zbog čega su žene počele da stavljaju šećer tamo dole.

Čast 87 odsto žena depilira stidne dlake, dok je ostatak to radilo u prošlosti, pokazalo je istraživanje iz 2013. sprovedeno nad više od 300 dama a između 16 i 40 godina.

Prema ovoj studiji, 100 odsto žena je bar jednom uklanjalo dlake sa vagine. Do sada su se kao najbolje metode pokazale depilacija, brijanje i laser, mada u poslednje vreme sve više dama šećere intimne delove.

Ona podrazumeva toplu mešavinu (ne toliko toplu kao vosak) šećera, soka od limuna, vode i eteričnih ulja. Kao i vosak, tako i ova smese se nanosi u pravcu kako dlake rastu, dok se uklanja u suprtonom smeru.

Prednost ovog načina uklanjanja dlaka je odsustvo hemijskih dodataka, koji mogu da iritiraju kožu, dok se naneti sloj lako skida vodom, a može i prstima.

Izaziva manje uraslih dlaka i može trajati duže od depilacije. Žene koje redovno stavljaju šećer tamo dole tvrde da može da postane trajna i stidne dlake mogu postati tanke i mekane.

– Metoda je manje bolna, lako se nanosi, skida i pere. Nikada nisam morala da radim piling kože što je čest slučaj sa depilacijom voskom – rekla je jedna od žena.

Ovaj način uklanjanja dlaka vodi poreklo još iz starog Egipta, gde su umesto šećera, pastu pravili od meda. Danas je malo skuplja od depilacije, ali svakako može da se isplati na duže staze.

Izvor: Telegraf
Foto: VojoJeZver

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter