Izvor:
30.03.2018 u 20:40
0

KOZMETIKA IZ KUHINJE: Uklanja bore, akne i ekcem!

Akne, rozacea, ekcem pa i prerano starenje uzrokovani su upalnim procesima na koži – evo kako da ih izlečite!

Godinama nam savetuju da jedemo hranu sa probiotičkim svojstvima, a sada je otkrivena nova namena za ove namirnice.

Najnoviji trend u kozmetici uključuje upravo probiotike, a najjeftiniji među njima je sigurno jogurt – namirnica koju i vi verovatno baš sad imate u frižideru. Naime, najčešći problemi s tenom, kao što su akne, ekcem, rozacea pa čak i prevremeno starenje, nastaju zbog neke vrste hronične upale koju trpi koža.

Nedavno je otkriven i sloj "dobrih" bakterija – one stvaraju zaštitnu barijeru na koži, ali ih mi uništavamo toksinima, antibakterijskim sapunima i lošom ishranom punom šećera. Da biste im pomogli, jedite što više probiotika ali slobodno i namažite lice tankim slojem jogurta i ostavite da deluje par minuta pa isperite mlakom vodom. Ne savetuje se da koristite voćne jogurte, jer u njima ima šećera pa ćete izazvati kontraefekat. Ne očekujte čuda preko noći, ali budite uporni i vodite računa i o ishrani. Takođe, proredite piling tretmane.

Nauka je napokon precizno izmerila doze ovog prirodnog i jednostavnog leka za žene u menopauzi – evo koliko treba da šetate nedeljno da biste sprečili pojavu srčanih oboljenja!

Istraživanja pokazuju da je svaka šetnja neprevaziđen dar koji možemo da poklonimo svom telu. Najnoviji rezultati studije Američkog koledža za kardiologiju u Orlandu, Florida, pokazuju da svaka žena u menopauzi treba da šeta 40 minuta 2 do 3 puta nedeljno kako bi smanjila rizik od srčanog zastoja.

U ovom istraživanju učestvovalo je 89 000 žena, u periodu dužem od 10 godina. Naučnici su želeli da precizno ustanove koliko često, dugo i kako treba šetati da bismo izbegli ozbiljne kardiovaskularne tegobe.

Stručnjaci ističu da je fizička aktivnost neophodna za zdravlje, ali da je šetanja jednostavna, lagana i pristupačna većem broju ljudi, pa se zato naročito preporučuje kao prevencija od srčanih oboljenja.

Srčani zastoj nastaje kad srce nije dovoljno jako da pravilno "pumpa" krv kroz telo, a rizik za ovo stanje povećava se s godinama. Tako žene u menopauzi, nakon 65. godine, postaju više ugrožene, dok žene između 75 i 84 imaju veći rizik od žena između 65 i 74 godine.

Istraživanja su pokazala da rizik od srčanog zastoja može da se smanji za 25 odsto ako počnete da redovno šetate, a stručnjaci ističu da već u prvim danima ove lake i pristupačne vežbe žene u menopauzi počinju da se osećaju bolje i imaju više energije.

Pored blagotvornog dejstva na zdravlje srca, šetnja je odlična i protiv gojaznosti. Američki naučnici kažu da je dovoljno ako nekoliko puta nedeljno posvetimo šetnji po 22 minuta i to će smanjiti rizik od opasnog viška kilograma.

Zato, obujte udobnu obuću, družite se sa prirodom i počnite da šetate. Tokom šetnje možete slušati umirujuću ili omiljenu muziku, a možete pozvati i nekoga da vam pravi društvo, pa ćete uz razgovor i smeh zajedno vratiti snagu i energiju i sačuvati zdravlje.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter