Izvor:
30.03.2018 u 20:47
0

PRAVITE GREŠKU: Evo zašto ne treba da koristite kokosovo ulje za negu kose!

Prvo je postalo hit u kuhinji, a zatim je osvojilo svet lepote i steklo status univerzalnog pomoćnika u službi lepote.

Da ipak nije reč o zdravijoj kulinarskoj alternativi, otkrili su rezultati jednog nedavnog istraživanja koji su pokazali da je kokosovo ulje puno zasićenih masnoća, što može imati vrlo neugodan učinak na naš holesterol, a sada su se pod upitnikom našla i njegova čarobna bjuti svojstva.

Naime, eksperti tvrde da kokosovo ulje ipak nije idealno rešenje za suvu i oštećenu kosu kao i da je njegov učinak samo prividan, što je za časopis "Glamour" detaljno objasnio ugledni britanski frizer Ros Čarls.

Žene često u negujućim uljima traže spas za suvu kosu, no to je pogrešno. Opšte je poznato da se ulje i voda ne mešaju pa će sloj kokosova ulja na suvoj kosi zapravo otežati njeno hidratizovanje – ispričao je frizer i dodao da su oštećenoj, slaboj i lomljivoj kosi potrebni proizvodi s aminokiselinama.

Ulja za kosu, a posebne kokosovo, popunjavaju najsitnija oštećenja na vlasima te ih tako maskiraju, bez dugoročnog rešavanja problema. To vam neće pomoći u obnovi kose, nego će samo učiniti da trenutno izgleda lepša – naglasio je frizer i preporučio da, umesto uljem, kosu negujete regeneratorom i hidratantnim maskama.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter