Izvor:
26.04.2018 u 20:52
0

SAVETI NAKON FARBANJA: Primenite ova pravila i boja će vam duže trajati!

Ako ste nedavno promenili boju kose, ili to često radite, sigurno uvek pokušavate da pronađete načine pomoću kojih će vam boja kose duže trajati.

Svako farbanje kose samu kosu oštećuje, pa joj je nakon farbanja potrebna prikladna nega, ali istovremeno, ako duže želite zadržati novu boju, morate se pridržavati nekih pravila. Priznajemo, grozno je kada primetimo da naša nova boja bledi, gubi sjaj ili jednostavno više ne izgleda onako dobro kao prvih par dana nakon farbanja.

Postoje načini pomoću kojih će vaša kosa zadržati prekrasnu boju i biti zdrava i negovana.

1. Ne perite kosu prečesto

Ono s čim brojne žene greše je prečesto pranje kose usled kojeg mogu prouzrokovati suvoću kose i temena. Naime, ako kosu perete prečesto, tako možete ukloniti sva prirodna ulja s nje zbog čega će kosa postati suva, sklonija pucanju, a samim tim će i boja lošije izgledati.

2. Pazite kakav šampon koristite

Odgovarajuća nega važna je kakav god tip kose imali, ali još je važnija ako želite duže zadržati boju. Upravo zato morate pažljivo birati šampone. Pripazite pritom da ne koristite šampone sa sulfatima. Šamponi sa sulfatima brže će isprati boju s kose od drugih šampona, stoga pripazite na deklaraciju na proizvodu.

3. Nemojte prati kosu pretoplom vodom

Iako možda volite da se tuširate jako toplom vodom na kraju dana, ipak pokušajte da izbegnete da jako toplom vodom perete kosu. Ako želite zadržati sjaj vaše nove boje kose, preporučuje se da se kosa pere na nižim temperaturama vode.

4. Koristite regenerator i šampon za suvo pranje kose

Pranje kose na dnevnoj bazi je loše za vašu kosu jer će skinuti sva ulja s nje i tako dovesti do još većih oštećenja. Stoga je dobra ideja uložiti u suvi šampon koji će vam pomoći kada vam kosa još nije premasna, da izbegnete dodatno šamponiranje i pranje kose.

Osim toga, svakako je dobro da koristite i regenerator koji je namenjen farbanoj kosi. Pritom pripazite kako stavljate regenerator. Najbolje je da ga u malim količinama raspodelite na celu dužinu kose i ostavite ga da deluje onoliko dugo koliko piše na uputstvu.

5. Pazite kako perete kosu

Pri pranju kose važno je da se fokusirate na pranje korena kose, ne na srednji deo kose ili vrhove. Ako se fokusirate na sredinu ili vrhove tako ćete samo brže ukloniti boju s kose.

6. Razmislite o kupanju u bazenu

Ako idete na bazen, dobro razmislite o tome hoćete li smočiti i kosu. Naime, voda u bazenima u sebi sadrži hlor koji će izbledeti vašu boju kose.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter