Izvor:
30.04.2018 u 13:19
0

I PREDNOST I MANA: Ovaj zdrav napitak je najveći neprijatelj belog osmeha!

Odavno je poznato da je kafa veliki neprijatelji belih zuba, ali stomatolozi sad kažu da čaj još više utiče na boju zubne gleđi. To važi za sve čajeve, ne samo za tamne.

– Zubna gleđ je porozna i može da apsorbuje tanin iz čaja, čineći zube tamnijim, sivkastim ili braonkastim – stomatolog dr Džordan Kirk.

Čaj sadrži nekoliko jedinjenja koja mogu da izazovu tu ružnu prebojenost zuba, menjajući im boju i za nekoliko nijansi, a na to koliko će se promeniti boja gleđi utiče i to koliko jak čaj volite.

Zeleni čaj najviše boji zube, jer sadrži najviše tanina, poručuju stomatolozi. Tanini imaju i dobrih strana, antioksidanti su, tako da smanjuju rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti, naravno.

Ali, ako je čaj "vaše piće" jako je važno da zube perete najmanje dva puta dnevno, i to posvećujući tridesetak sekundi svakoj polovini svake vilice.

To je najjednostavniji način da sprečite da vaši zubi poprime ružnu boju, a da ne morate da menjate navike i izbacujete vaš omiljeni čaj iz upotrebe.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter