Izvor:
01.06.2018 u 13:33
0

OBAVEZNO SKIDAJTE ŠMINKU SA OČIJU PRE SPAVANJA: Hemikalije na trepavicama mogu dovesti do gubitka vida!

Australijanka Tereza Linč bila je na ivici da oslepi jer nije skidala maskaru sa očiju punih 25 godina.

Nije bila svesna koliko je važno skidanje šminke pre spavanja, pogotovo sa očiju sve dok nije sebe dovela u takvu situaciju da ima bolne i teške kapke.

Tereza je prvo pokušala da reši ovaj problem tako što je stavljala kapi za oči i lubrikantni gel, ali joj nije bilo bolje.

Ova pedesetogodišnjakinja je potom posetila doktora, a ostala je šokirana kada joj je dijagnostikovan težak oblik palpebralnog konjuktivitisa koji zahvata liniju ispod površine kapaka.

Ovo je izazvano upravo time što 25 godina nije skidala tešku šminku sa lica, a doktorka Dana Robei koja ju je lečila je otkrila da u njenoj celoj karijeri nikada nije imala ovakav težak slučaj koji je mogao da ostavi ozbiljne posledice, poput gubitka vida.

Upravo zbog toga lekarka upozorava druge dame da nikako ne bi smele da spavaju sa šminkom na očima, ka i da se trude da koriste što prirodnije preparate za čišćenje lica.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter