Izvor:
03.06.2018 u 21:26
0

TONA LOSIONA NE GARANTUJE NEGOVANU I HIDRIRANU KOŽU!

Osećaj glatkoće na koži nakon nanošenja losiona odmah posle kupanja postao je kao druga koža onima koji brinu o tome da im se koža ne osuši i ispuca.

Nažalost, mazanje losiona posle tuširanja ne znači da će vam koža biti glatka i negovana. Tačno je da trebate da mažete losion posle kupanja, ali možda grešite u vezi sa vrstom losiona koji koristite.

Prema Akademiji dermatologa koja obuhvata preko 20.000 dermatologa, trebali biste da koristite neku mast ili kremu pre nego losion kako bi vaša koža imala koristi i bila hidrirana nakon kupanja. Ako imate suvu kožu, razlika između losiona, masti i krema je krucijalna.

Mast je teža za nanošenje, ali je najviše hidratantna i mnogo povećava hidratantnost kože. Ona može da stvori barijeru između kože i sredine u kojoj smo kako bi zadržala hidriranost kože.

Posle masti odmah na red dolaze kreme kako bi se koža hidrirala. Kreme su bogate vodom i hidratantnije su od losiona, ali manje od masti. Mnogima su kreme bolje od masti zbog teksture i konsistencije. Kreme doprinose i boljoj teksturi kože.

Na kraju dolazimo do losiona. Dermatolozi se slažu da su losioni više iritantni i manje efektiniji od masti i krema. Jedina situacija u kojoj će vam losion biti bolji za kožu jeste kada želite da hidrirate kožu koja je prekrivena dlačicama jer se on najlakše nanosi i upija.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter