Izvor:
14.06.2018 u 13:18
0

BEZ KUPOVINE SKUPIH PREPARATA: Kod kuće se rešite celulita!

U svemu vam mogu pomoći i neke od brojnih krema ili gelova sa ekstraktima kafe, bršljena, guarane ili već nekog drugog aktivnog sastojka, koji podstiče zagrevanje kože i mikrocirkulaciju.

Vežbanje

Ukoliko stalno sedite i nemate fizičke aktivnosti, to dovodi do smanjenja količine mišićne mase u korist masnog tkiva. Da biste to sprečili bavite se laganim sportskim aktivnostima koji će učvrstiti vaše mišiće.

Bilo kakav oblik redovnog vežbanja kroz duži vremenski period imaće uticaja na rešavanje ovog problema. Ako želite brze rezultate, praktikujte svaki dan brzo hodanje, koje je odlična vežba za skidanje bokova i eliminisanje celulita.

Kućna hidroterapija

Kućna hidroterapija podrazumeva da napunite kadu toplom vodom i da dodate neko anticelulitno aromaterapijsko ulje. Onda telo izmasirajte snažnim mlazom tople vode. Počnite od stopala pa prema gore. A zatim ponovite postupak sa hladnom vodom. Nemojte u vodi ostajati duže od 5 minuta.

Ishrana

Prilikom rešavanja problema sa celulitom, ishrana je jako važno. Ono što morate da prestanete da jedete jeste masna i slana hrana. Izbegavajte crvena mesa, masne ribe, punomasne mlečne proizvode i rafinisane namirnice od žitarica.

U ishranu unesite što više sirovog voća i povrća, pijte dosta vode i zelenog čaja, koji je odličan borac protiv masnoća. Biljke koje stimulišu perifernu cirkulaciju, poput ruzmarina, ljute paprike, maslačka ili koprive, mogu biti odlična pomoć u borbi protiv celulita.

Anticelulit masaža

Masaža je najbitnija stavka u borbi protiv celulita. Opustite se uz pomoć tople kupke i masirajte mesta na kojima imate celulit tako što ih štipate i stiskate, a masažu završite mekanim pokretima. Uz masažu koristite neki od anticelulit preparata, kako biste ubrzali rezulate.

Kofein

Kofein povoljno utiče na suzbijanje celulita aktiviranjem masnih ćelija u organizmu, ali ne kada ga pijete nego spoljašnjom upotrebom. Talog kafe utrljajte na problematične delove kože i ostavite da se sasuši oko 10 minuta, i to radite dva puta nedeljno.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/dijetanet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter