Izvor:
22.06.2018 u 07:20
0

NAUČNICI DOKAZALI: Evo zašto je dobro imati bore!

Prema najnovijem istraživanju Univerziteta "Vestern" u Ontariju, bore oko očiju čine nas iskrenijima. A to je karakteristika koja nam može pomoći da se bolje emocionalno povežemo jedni s drugima, kažu naučnici.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Emotion" fokusira se na takozvani D-osmeh koji se formira kontrakcijom jagodičnih mišića i mišića koji formiraju bore oko očiju.

Mnogi naučnici veruju da je takav osmeh jedini iskren.

Svi ostali osmesi odnose se samo na kontrakciju mišića oko usta. Vođa istraživanja dr Nur Malek izjavila je da otkrića pokazuju "potencijalni univerzalni jezik" za čitanje ljudske emocije i iskrenosti.

Od Darvina su se naučnici pitali da li postoji jezik izraza lica. Ovo istraživanje sugeriša da je ključ tog jezika suženje oko očiju – kaže i objašnjava da je ovo prvi put da se D– osmeh povezuje s percipiranom iskrenošću srećnih i tužnih emocija.

U ranijim istraživanjima otkriveno je da je povezan s ekstrovertnošću, simpatijom i verodostojnošću.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter