Izvor:
07.08.2018 u 06:58
0

PROVERENO: Ove sitinice utiču da se žena u vezi oseća još srećnije!

Američki Univerzitet Fordham odlučilo je istražiti može li jedna određena, jednostavna, dnevna rutina uticati na zadovoljstvo žene samom sobom i svojom ljubavnom vezom. Ispitivanje je počelo tako da su parovi odgovarali na pitanja čime su najzadovoljniji u vezi i šta je njihova najveća nesigurnost.

Žene su davale prilično šture odgovore, a većina njih priznala je da im nedostaje samopouzdanja. Ispitanice su zatim dobile zadatak da nedelju dana rade sledeći ritual za koji su trebale naći mirno, privatno mesto gde nekoliko minuta mogu raditi sledeće:

1. Pogledaj se u ogledalo

2. Nanesi miris ili parfemisani losion

3. Našminkaj oči

4. Uživaj u mint bombonu ili komadiću čokolade

5. Nanesi ruž ili sjaj za usne

6. Udahni duboko i polako

7. Pogledaj se u ogledalo

8. Nasmej se

Žene su dobile i uputstvo da ritual pokušaju raditi svaki dan u drugo vreme i da promene redosled radnji. Nakon što je prošlo nedelju dana, ponovo su bile ispitane, a ovoga puta iz njihovih je odgovora bilo jasno da imaju puno više samopouzdanja, i da su otvorenije za ljubav.

Zadatak u kojem su morale svaki dan samima sebi dati malo ljubavi, godio je njihovom samopouzdanju, a s time je i njihova veza postala čvršća nego ikada. Na kraju testa 97 odsto žena osetilo je pozitivnu promenu u sebi, a 85 odsto primetilo je pozitivnu reakciju drugih na njihovu promenu. Eksperiment je takođe zaključio da je 71 odsto žena imalo veću želju za romansom, 69 odsto bilo je otvorenije prema ideji da pronađu ljubav, 77 odsto ih se osećalo društvenijima, a 74 odsto ih je imalo veću želju za flertom.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/cami

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter