Izvor:
05.11.2018 u 18:33
0

ZABRINJAVAJUĆI SIGNALI: Ovo su jasni pokazatelji da ste u vezi sa nadobudnim narcisom!

Svi mi smo pomalo narcisi – biti svestan sopstvenih vrednosti čuva samopouzdanje. Treba ipak razlikovati ekstremni narcizam. Otkrivamo vam devet signala koji će vam pomoći da otkrijete da li ste u vezi sa narcisoidnim tipom! Ovo su devet znakova svih narcisa:

Precenjene ideje veličine – često vide sebe na visokim položajima, jer misle da to zaslužuju.

Zahteva stalno divljenje – jedna od čestih potreba, koja predstavlja derivat potrebe za potvrdom identiteta izražene kod svih ljudi, ovde je dostigla maksimum. Narcis je stalno u potrazi za komplimentom, ali izostaje reciprocitet.

Samo najbolje je za njega – da li je to mesto u loži na premijeri, najbolje mesto u ekskluzivnom restoranu, poznanstvo sa poznatima. Nećete ih nikad videti da stoje u redovima.

Preokupiranost fantazijama – kako su oni dobri glumci! I neka vas ne čudi kada vas opčini njegova priča na početku veze, kada je idealizacija najjača (i kod vas i kod njega) i kada uspeva da vas ubedi da ste vi ljubav njegovog života. To su reči koje miluju, ali kada shvati da ste osoba od krvi i mesa… Suviše dobro da bi bilo istinito.

Manipulacija – iako na početku ima dobre namere, kasnije shvatite koliko je sklon manipulaciji. Manipulacija se razlikuje od uticaja – uticaj je win-win, a manipulacija je win-lose model ponašanja. A vi ste ti koji gubite zbog njegovog nedostatka obzira prema tuđim osećanjima i empatije u tragovima. Kad god je nežan i fin, znajte da mu nešto treba.

Centar sveta – narcis nije voleo sebe. Narcis je voleo svoj odraz u vodi, on opstaje u svom sjaju dok god ima uspeha, dok god mu se aplaudira, dok god mu se dive. Sve se okreće oko njega.

Kontrola – kada otkrije da vam se nešto sviđa, zaboravite da ćete to dobiti. Ako zna da volite bioskop, setićete se za par godina da ste poslednji put gledali film u bioskopu pre početka zabavljanja. Ali on to ne radi iz sebičnosti, već iz ljubomorne potrebe da se prvo ispune njegove želje, ono što on voli.

Nema reciprociteta – zbuniće vas što, kada mu kažete da ga volite ili mu pokažete nežnost, počinje da se ponaša agresivno. Ovo je zbog nemogućnosti da vam uzvrati istom merom i tada se, baš kao i kada mu se uskrati ljubav, pojavljuje tzv. reaktivni narcistički bes. Privlače ga vulnerabilne, nestabilne žene, koje vidi kao inferiorne i neugrožavajuće. One najlakše hrane njegov narcizam. I kada narcis to uoči, već su uhvaćene u zamku, a zavisnost dolazi kasnije, zbog toplo-hladnih talasa u ponašanju.

Izvor:Lepota&Zdravlje
Foto: Twitter/Ljubav i seks
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter