Izvor:
05.11.2018 u 19:34
0

NOVI POJAM U MUŠKO-ŽENSKIM ODNOSIMA: Šta zapravo označava “situationship”!

Morate se složiti da nije bilo nikad više problema u muško-ženskim odnosima nego u današnje vreme. Nekada se jednostavno znalo, poziv na igranku značilo je interesovanje na duge staze, poklonjen cvet je označavao duboko poštovanje žene, ispraćanje do vrata stana – požrtvovanost i lojalnost, a vođenje ljubavi je prethodio brakom. Kada i šta je tačno pošlo naopako niko ne zna. No, šta je, tu je… Ostaje nam samo da tumačimo nove pojmove i rešavamo enigmatske odnose među suprotnim polovima.

Amerikanci su smislili novi pojam za nedorečene odnose. Prvo se pojavio ghosting (kad vaš partner nestane bez najave), onda smo saznali za breadcrumbing (poruke koje šaljemo drugoj osobi, bez ikakve namere da se ozbiljno vežemo), u poslednje vreme se dosta pričalo i o cushioningu , sada se sve više priča i piše o situationship-u. Šta to znači?

Urban Dictionary je dao svoju definiciju u kojoj je pojam objasnio kao odnos u kojem je prijateljstvo na prvom mestu, ali je ipak malo više od toga, a mnogo manje od ljubavi. To je odnos koji ima tendenciju da preraste u ljubavni odnos.

Kako god bilo, pojam označava vrlo slab odnos u kojem je glavna komponenta nada jedne strane da će dobiti željeni rezultat. Kada se očekivanja ne ispune, osoba koja očekuje više je uzrujana, ali to ne pokazuje.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto:Instagram/ritamljubavi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter