Izvor:
28.11.2018 u 13:42
0

BIVŠI PARTNER VAS PRIVLAČI: Ne želite vezu, ali želite nešto drugo! Evo šta naučnici imaju da kažu o tome!

Da li biste trebalo da upražnjavate seksualne odnose sa bivšim partnerima? Za dobrobit vašeg emocionalnog zdravlja, zdrav razum kaže ne.

Ali sudeći prema dve studije, seks s bivšim partnerom uopšte nije loša stvar te neće usporiti proces prebolevanja, čak i ako je raskid bio bolan.

U prvoj studiji, koju su sproveli istraživači na tri prestižna univerziteta, 113 parova koji su skoro raskinuli odgovarali su na pitanja o odnosu s bivšim. Neka od pitanja bila su jesu li imali fizički kontakt, koliko privrženo njima su se osećali te kako su se osećali emocionalno na kraju dana. U drugom istraživanju, koje su napravili isti naučnici, 372 ljudi pitali su kako su se osećali posle seksa s bivšima odnosno jesu li i dalje bili emocionalno vezani za njih.

Oba istraživanja utvrdila su kako seks s bivšim definitivno ne uzrokuje dodatno ''slamanje srca", čak i ako to uradite više puta, kao što je većina uključenih u istraživanje. Oni koji su rekli da se osećaju najviše emocionalno vezani za svoje bivše ljubavnike, najviše su tražili seks, verovatno zato što pokušavaju popuniti bolnu emocionalnu rupu koja je nastala raskidom.

Ali, možda i najvažnije, istraživači su otkrili da seksualni odnos s bivšim nije prouzrokovao da se pojedinci osećaju lošije zbog raskida. Naprotiv – osećali su se pozitivnije zbog cele situacije.

Direktorka istraživanja Stefani Spielmann kaže kako bismo se, umesto osuđivanju, radije trebali posvetiti kritičkom razmišljanju o motivaciji iza želje za seksom s bivšim.

Izvor: Espreso
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter