Izvor:
19.12.2018 u 11:47
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Šta najviše muči pripadnice lepšeg pola u seksu!

U istraživanju je učestvovalo nešto više od 15.000 žena, u dobu od 16 do 74 godine, a svaka od njih ispunila je onlajn anketu o svom seksualnom životu.

Najnovije istraživanje, sprovedeno u Belgiji, pokušalo je da otkrije kako godine utiču na različite vrste seksualnih disfunkcija kod žena, kao što su nedostatak seksualne želje, uzbuđenja, poteškoće ili nemogućnost postizanja orgazma i bol tokom odnosa.

Ispitanice su se o njemu izjašnjavale ocenama od 0 do 3. Nula je označavala odsutnost problema, a brojka 3 ozbiljan problem. Istraživači su otkrili kako su se neki problemi, za koje se verovalo da se javljaju s godinama, javili i kod mlađih žena. Evo i koji.

Manjak seksualne želje

On je najređi među mladim ženama, ali još uvek pogađa nešto više od 10 odsto žena između 20 i 24 godine, oko 20 odsto žena u dobu između 25 i 29 godina te je najčešći među ženama u 50-im i 60-im godinama. Iako se on povećava s godinama, manjak seksualne želje definitivno nije problem samo starijih žena, a tome svakako doprinosi svakodnevni stres, iscrpljenost, problemi sa samopouzdanjem, antidepresivi, kontracepcijske pilule itd.

Manjak seksualnog uzbuđenja

Poteškoće s podmazivanjem jednake su i kod žena u dobu od 16 godina i žena od 49 godina. Posle menopauze i hormonalnih promena te su razlike bile još veće. Takvi problemi mogu dovesti do bolnih odnosa, pa se problem ne može tako lako ignorisati, a kao odlično rešenje stručnjaci navode upotrebu lubrikanata.

Poteškoće ili nedostatak orgazma

Ove poteškoće u 25,4 odsto slučajeva pogađaju žene između 20 i 24 godina, a postupno se smanjuju u kasnim 20-im, 30-im i 40-im godinama i ponovo rastu u pedesetim. Kao razlog tome, stručnjaci navode činjenicu da u ranim 20-ima žene najčešće imaju povremene partnere za seks, a brojna ranija istraživanja otkrila su kako je tako ženama mnogo teže da dostignu orgazam. Kako žene stare, tako je verovatnije da su pronašle stalnog seksualnog partnera, s kojima im je bolje i koji zna o tome šta ih uzbuđuje, šta dovodi do boljih i češćih orgazama, piše dnevno.rs.

Bolni seks

O ovom problemu najviše su govorile žene u dobu između 16 i 19 godina, a bio je manje zastupljen među ženama u 30-im i 40-im godinama. Postotak se ponovno povećao među ženama u njihovim 50-ima, što je verovatno posledica menopauze i hormonalnih promena.

Izvor: Prva.rs
Foto: Twitter/printscreen/merv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter