Izvor:
19.02.2019 u 08:15
0

ODRŽAVAJTE LJUBAV OVOM REČJU: Budite srećniji sa vašim partnerom, a evo i KAKO!

Reči koje birate i koristite i te kako utiče na vaš odnos, tvrde naučnici.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, pokazalo je da parovi koji koriste reč "mi" umesto "ja" tokom razgovora, imaju srećnije i dugotrajnije veze.

Naučnici su sproveli analizu 30 studija u kojima je ukupno učestvovalo više od pet hiljada ispitanik. Autori studija ispitivali su ponašanje, njihove ocene o vezi i odnosima u kojima su se nalazili, nivo sreće i fizičko i psihičko zdravlje.

Pokazalo se i da parovi koji govore "mi razgovaramo" imaju funkcionalnije veze. To je znak da partneri podržavaju jedan drugoga i da planiraju "zajedno". Znak je to i da partneri razmišljaju o svojim izabranicima i zaista dele svoj život s nekim.

"Analizom studija dobili smo širu sliku. Parovi koji su u dobrim odnosima često upotrebljavaju izraz "mi", i generalno su srećniji te lakše rešavaju sukobe, " rekao je jedan od autora istraživanja.

Time se pokazalo kako male promene u ponašanju i upotrebe reči "mi" može poboljšati odnos i ojačati vezu između dvoje ljudi.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter