Izvor:
10.06.2019 u 14:40
0

DOBRO OBRATITE PAŽNJU: Ovo su profesionalni saveti za poboljšanje vašeg seksualnog života!

Seks. Ova reč može izazvati mnoštvo reakcija i emocija. Od ljubavi, uzbuđenja, nežnosti, do žudnje, uznemirenosti i razočarenja – reakcije su raznovrsne kao i seksualna iskustva. Pored činjenice da je seks je samo još jedna telesna hormonska funkcija, vaša iskustva i očekivanja pomažu u oblikovanju vaše seksualnosti. Vaše misli o tome šta čini zadovoljavajuću seksualnu vezu, kao i vaš odnos sa partnerom su ključni faktori u sposobnosti da razvijete i održite zadovoljavajuć seksualni život.

Bez obzira da li su vaši problemi u vezi seksualnog života veliki ili mali, postoje neke stvari koje možete učiniti, kako biste ih rešili na duge staze. Ovo su neke od njih:

Budite iskreni

Teško je otvoreno pričati o bilo kakvom seksualnom problemu. Međutim, težina problema se povećava kada se ova pitanja potiskuju godinama, posebno ako ga prate laži i nezadovoljstvo.

Ne krivite sebe ili svoju partnerku za seksualne poteškoće. Usredsredite se na održavanje emotivne i fizičke intimnosti u vašoj vezi. Stvorite atmosferu bliskosti-često dodirujte i ljubite partnerku.

Razgovarajte sa vašom partnerkom

Mnogim parovima je teško govoriti o seksu čak i pod najboljim okolnostima. Kada se pojave seksualni problemi, osećanja povređenosti, sramote, krivice i nezadovoljstva mogu onemogućiti razgovor u potpunosti. Pošto je dobra komunikacija kamen temeljac zdravog odnosa, uspostavljanje dijaloga je prvi korak ne samo za bolji seksualni život, već i za bolju emocionalnu vezu.

Autor: Unsplash

Recite otvoreno vašoj partnerki šta se dešava

Da li vam treba više vremena ili dodatna stimulacija da se uzbudite? Slobodno razgovarajte o tome sa svojom partnerkom. Mnogo je bolje da ona zna šta se stvarno dešava, a ne da pogrešno tumači ove znake kao nedostatak interesa. Ako vi više tako lako ne doživljavate erekciju, pokažite partnerki kako da vas stimuliše, i ne dozvolite joj da poveruje da je ona kriva i da nije dovoljno atraktivna da vas uzbudi.

Izbegavajte kritiku

Umesto da se fokusirate na negativne stvari, dajte predloge za inicijativu u pozitivnom smislu kao što je: “ Stvarno mi se sviđa kada mi lagano dodiruješ leđa ”…

Pričajte o svojim fantazijama

Ova vežba može vam pomoći da istražite moguće aktivnosti koje mislite da bi mogle biti interesantne za vas ili vašu partnerku. Prisetite se filma koji vas je uzbudio, a zatim to podelite sa njom. Ovo je posebno korisno za osobe sa smanjenom seksualnom željom, jer tako na prirodan način povećavate svoj libido i seksualnu funkciju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Budite kreativni i igrajte se

Možda nikada niste imali seks na podu u dnevnoj sobi ili na usamljenom mestu u prirodi? Sada bi moglo biti vreme da ga probate. Istražite razne erotske knjige i filmove. Proširite svoj seksualni repertoar i promenite vaše ustaljene obrasce. Eksperimentišite sa novim pozama, seksualnim igračkama ili poklonite seksi donji veš partnerki. Ostavite joj ljubavnu poruku u džepu koju će kasnije pročitati.

O ovoj i sličnim temama možete pročitati više upravo OVDE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter