Izvor:
10.06.2019 u 18:03
0

STRUČNJACI SE SLOŽILI: Zaljubljujemo se samo tri puta u toku životu!

Koliko puta vam je bilo potrebno da slomite srce da biste osetili pravu ljubav?

Prema novoj studiji, svaka osoba se u proseku zaljubljuje samo tri puta, a poslednji put dolazi do ravnoteže u vezi. Studija, kojoj je prisustvovalo 3.000 britanskih muškaraca i žena, čija je prosečna starost bila 37 godina, analizirala je ljubavne navike parova. Prema rezultatima ankete, svaka osoba se može zaista zaljubiti samo tri puta.

Po prvi put nam ljubav preti u tinejdžerskim godinama, kada je objekat naših osećanja idealizovan do maksimuma i čini se da će ova veza imati neverovatnu budućnost. Ali surova stvarnost sve stavlja na svoje mesto i nakon vremena prisiljeni smo da se podvrgnemo određenim testovima. U odraslom dobu zaljubljujemo se dva puta, ali na različitim nivoima.

Psiholozi tvrde da je druga ljubav bekstvo od prve veze i ona se uvek javlja u životu kao nužnost. Srce, slomljeno tugom nakon prve nesrećne ljubavi, traži sigurno utočište u kojem se može zaboraviti i ponovo pronaći sebe. Inače, takvi odnosi često postaju sebični za jednog partnera, jer u dubini njihove duše oni vidi novu ljubav kao privremenu tačku boravka. Zbog činjenice da drugi partner zavisi od prvog, takav odnos je osuđen na kolaps.

Treća ljubav – šta nam ona daje?

Posle dve romantične priče, kada je čovek praktično razočaran u ljubav, on ulazi u novu vezu. Upravo ta ljubav je stvarna tačka ravnoteže, u kojoj svaki partner stiče iskrenost, spokojstvo, duhovnu intimnost, kao i spremnost na ljubav.

Ako u prve dve veze nismo bili spremni da budemo iskreni prema svojim partnerima i sa sobom, idealizujemo odnose i pokušavamo da "odigramo ljubav do groba" – treća ljubav podseća na vrednost stvarnih ljudskih odnosa.

Inače, najozbiljnije lične promene počinju upravo u takvim odnosima – jakim i iskrenim – zato što uvek želimo da budemo najbolja verzija sebe, da ostanemo blizu onoga koji nas čini srećnim i potpuno prihvata.

Happytv.rs
Foto: Twitter/cami

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter