Izvor:
12.06.2019 u 06:18
0

KOLIKO PUTA STE U ŽIVOTU BILI ZALJUBLJENI? Novo istraživanje dokazuje zbog čega se svaka osoba zaljubi tri puta u životu!

Dokazano da najizbalansiraniji odnos dolazi tek nakon dva pokušaja.

Koliko puta vam je bilo potrebno da slomite srce da biste osetili pravu ljubav?

Prema novoj studiji, svaka osoba se u proseku zaljubljuje samo tri puta, a poslednji put dolazi do ravnoteže u vezi. Studija, kojoj je prisustvovalo 3.000 britanskih muškaraca i žena, čija je prosečna starost bila 37 godina, analizirala je ljubavne navike parova. Prema rezultatima ankete, svaka osoba se može zaista zaljubiti samo tri puta.

Po prvi put nam ljubav preti u tinejdžerskim godinama, kada je objekat naših osećanja idealizovan do maksimuma i čini se da će ova veza imati neverovatnu budućnost. Ali surova stvarnost sve stavlja na svoje mesto i nakon vremena prisiljeni smo da se podvrgnemo određenim testovima. U odraslom dobu zaljubljujemo se dva puta, ali na različitim nivoima.

Psiholozi tvrde da je druga ljubav bekstvo od prve veze i ona se uvek javlja u životu kao nužnost. Srce, slomljeno tugom nakon prve nesrećne ljubavi, traži sigurno utočište u kojem se može zaboraviti i ponovo pronaći sebe. Inače, takvi odnosi često postaju sebični za jednog partnera, jer u dubini njihove duše oni vidi novu ljubav kao privremenu tačku boravka. Zbog činjenice da drugi partner zavisi od prvog, takav odnos je osuđen na kolaps.

Posle dve romantične priče, kada je čovek praktično razočaran u ljubav, on ulazi u novu vezu. Upravo ta ljubav je stvarna tačka ravnoteže, u kojoj svaki partner stiče iskrenost, spokojstvo, duhovnu intimnost, kao i spremnost na ljubav.

Ako u prve dve veze nismo bili spremni da budemo iskreni prema svojim partnerima i sa sobom, idealizujemo odnose i pokušavamo da "odigramo ljubav do groba" – treća ljubav podseća na vrednost stvarnih ljudskih odnosa.

Inače, najozbiljnije lične promene počinju upravo u takvim odnosima – jakim i iskrenim – zato što uvek želimo da budemo najbolja verzija sebe, da ostanemo blizu onoga koji nas čini srećnim i potpuno prihvata.

Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter