I TO SE DEŠAVA: Da li bi ste bili u vezi sa bivšim partnerima svojih prijatelja?

 

Mnoge devojke neće ni pomisliti da se upuste u vezu sa bivšim dečkom svoje najbolje drugarice, ali nažalost, i to se dešava. Jedno istraživanje upravo se bavilo ovim problemom.

Naime, platforma za upoznavanje “Plenty of fish” (POF) istraživala je među svojim korisnicima da li bi bili sa bivšim partnerima svojih prijatelja.

Iako se većina ispitanika izjasnila kao da su bivši partneri bliskih osoba “zabranjeno voće”, skoro petina smatra da se toga pridržavaju tek ponekad, ili nikada, što je reklo pet odsto.

Čak 77 odsto učesnika istraživanja smatra da nije u redu biti sa bivšim partnerom nekog ko nas smatra prijateljem i da bi ukoliko se to i dogodi tražili dozvolu pre nego što bi se u bilo šta upustili. Istraživanje je pokazalo i da 33 odsto muškaraca smatra da nije u redu uraditi ovako nešto.

Anketa sprovedena na jednom engleskom portalu je pokazala i to da ljudi prave razliku u tome da li je u pitanju kratkotrajna afera, koju ne podržavaju, ili se radi o pravoj ljubavi koju smatraju dovoljno dobrim razlogom da oproste prijatelju ili da i sami postanu taj prijatelj, piše britanski “Metro”.

Istraživanje o ovakvoj vrsti prevare pokazalo je i razliku u stavu u zavisnosti od generacije kojoj se pripada, pa je tako zaključeno da osobe rođene nakon 1995. godine ne smatraju da je biti sa bivšim svog prijatelja veliki problem.

Ukoliko se nađete u sličnom iskušenju, u POF-u su zaključili da je za vaše prijateljstvo najvažnije da vi budete prvi od koga će čuti o tome i da budete veoma obazrivi i da pored odgovora pratite i govor tela svog prijatelja, jer postoji velika opasnost da će potvrdan odgovor zapravo biti potisnuta ljutnja.

Izvor: Cosmopolitan.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro