PRESTANITE DA ŽIVITE U ZABLUDI: Ovo je dokaz da ste idealizovali svog partnera! (FOTO)
Ponekad se već na prvi pogled među vama razvije “fatalna” privlačnost. U tom trenutku, vi duboko verujete da ste pronašli svog idealnog partnera, osobu koja vas dopunjuje, a onda se posle nekog vremena leptirići umire, početna euforija splasne, vi napokon potpuno realno vidite svog partnera i shvatate da se on ipak ne uklapa u vašu viziju savršenog…

Ponekad, kada nam se ono što vidimo u našem partneru ne dopadne, teško nam je da prihvatimo činjenice i biramo da živimo u zabludi, tako što se odlučujemo za idealizaciju. U tom trenutku osim što pokazujemo da ne volimo zaista svog partnera, jer nismo spremni da ga prihvatimo onakvog kakav je, mi odmanjujemo sebe i trošimo svoje vreme, što nikako nije rešenje takvog odnosa.

Ako ste još uvek u fazi u kojoj niste sigurni da li je to ljubav, obratite pažnju na sledeće stvari, kako biste što pre postale svesne svog partnera i svog odnosa prema njemu, jer zaista nema potrebe da volite iluziju o nekome.

1. Kada ste zajedno, uglavnom ne razgovarate 

Kada ste zajedno, uživate u tišini, jer je to najbolji način da se razumete. Čim počnete da razgovarate dolazi do nesuglasica i razilaženja u mišljenju. Ako vas njegovi stavovi prečesto iznenašuju, možda bi trebalo da razmislite o tome što on nema ni približno slične stavove vašima.

2. Pred njim niste svoji

Iako ste već neko vreme zajedno, jednostavno vam ne polazi za rukom da se pred njim opustite i budete potpuno svoji. Možda je to jasan znak da on nije idealna partner za vas, ali i dalje vam je teško da iz glave izbacite viziju savršenog para, kakav ste vas dvoje. Sa druge strane, kada nađete svoju srodnu dušu, osećaćete potrebu da budete potpuno prirodni već od prvog date-a. Zašto onda sebi dopuštate da trošite svoje vreme i emocije?

3. Ubeđujete sebe da će budućnost biti bolja

Uglavnom, ako sadašnjost nije dobra, teško da će budućnost biti. Veza zahteva rad i trud, ali rad na već postojećem odnosu. Ne možete graditi vezu na budućnosti, jer je ljubav stvar sadašnjeg trenutka.

Razmislite o svojoj vezi i svojim osećanjima prema partneru. Pokušajte da bar za trenutak odložite subjektivan osećaj iobjektivno sagledate na stvari. Ako shvatite da on jednostavno nije taj, nemojte trošiti ni svoje ni njegovo vreme, jer se prava ljubav zaista ne zasniva na iluziji.

Izvor:lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka