Izvor:
31.08.2019 u 07:58
0

LJUBAV KAO LEK: Srećan brak jača imunitet! (FOTO)

Osobe koje su zadovoljne emotivnim statusom, manje su podložne infekcijama – pokazuje studija naučnika sa Univerziteta u Ohaju, na čelu sa psihologom Dženis Kejkolt Glaser i njenim suprugom, imunologom, Ronaldom Glaserom.

Naučnici su uporedili zdravstveno stanje žena koje su živele u srećnom braku, sa onima koje su patile u emotivnom životu ili su bile same. Utvrdili su da su druge zaista imale osetno slabiji imunitet. Još jedna statistika je pokazala da razvedene žene umiru šest puta više od upale pluća nego udate i da u proseku za 30 odsto više posećuju lekare.

Stručnjaci su to objasnili potisnutom glađu za ljubavlju, koja može da izazove i fiziološke reakcije normalne gladi, prekomerno lučenje želudačne kiseline, stvaranje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter