Izvor:
24.09.2019 u 18:47
0

GDE GREŠITE? Evo zbog čega dolazi do narušavanja odnosa u vezi! (FOTO)

Većina parova prolazi kroz svađe zbog ovih problema.

Usponi i padovi su sastavni deo svake veze, čak i one najzdravije i najstabilnije. Iako niko ne želi probleme u vezi, zajednički trud i napor u rešavanju tih problema može da vam pomogne da budete još stabilniji i srećniji.

Pre nego što saznate kako da rešite probleme u vezi, znajte da su najčešći razlozi za svađe strah, nedostatak poverenja i ljubomora.

Strah da niste dovoljno dobri. Nedostatak poverenja zbog čega pomislite da vas partner vara ili laže. Ljubomora na druge ljude iz okoline. To su sve osobine nezdrave veze, a to nije ono što želite.

Pored toga, još su neki česti razlozi za svađe i probleme u vezi, a evo šta kažu stručnjaci, zašto se parovi svađaju.

Ljubomora zbog bivšeg partnera

To je jedan od najčešćih problema u vezi. Koliko god da možda mislite kako ljubomora (vaša ili partnerova, svejedno) pokazuje da vam je stalo do partnera, ona uopšte nije dobra – zbog ljubomore čak i umišljate neke loše stvari, ružno se ponašate i govorite stvari koje mogu da povrede partnera.

Nedostatak vremena za komunikaciju

Iz različitih razloga parovi nemaju vremena za komunikaciju – obaveze, udaljenost… Neki se ljute ukoliko partner, recimo, ne stigne da pošalje poruku tokom dana i smatraju to znakom da im nije dovoljno stalo.

Manjak privrženosti i pažnje

Svako od nas ima svoj način na koji pokazuje privrženost partneru – dodirima, kvalitetno provedenim zajedničkim vremenom, lepim rečima, malim poklonima…

Neki ljudi pogrešno shvataju partnerove gestove kojima im pokazuje privrženost samo zato što oni svoja osećanja pokazuju na drugi način. Zbog toga smatraju da im partner ne posvećuje dovoljno pažnje.

Strah od prevare

Misle da ih partner vara, bez obzira na to što nikada ranije nije i neće. Kao što smo rekli, ljubomora je gadna stvar koja može da vas spreči da stvari vidite onakvim kakve zaista jesu. I najčešće je izazvana ličnom nesigurnošću ili iskustvom iz prethodne veze…

Novčani problemi

Novčani problemi itekako mogu da dovedu do problema u vezi, a neretko i u situacijama kada žena zarađuje više od muškaraca, koji zbog toga postaje nesiguran u sebe.

Kao što ste primetili, većina ovih problema se tiče straha, manjka poverenja i ljubomore. Da biste rešili ove česte probleme, potrebno je da se trudite da imate što otvoreniju komunikaciju sa partnerom, da zajednički radite na izgradnji poverenja, ali i da radite na sebi kako biste imali više samopouzdanja.

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter