Izvor:
30.09.2019 u 02:24
0

NE OČAJAVAJTE: Saveti koji će vam pomoći da prebolite bivšeg partnera što pre!

Raskid veze je pomalo kao da je neko umro. Žalite za izgubljenom ljubavlju, osećate prazninu, i ima trenutaka kad ste sigurni da više nikada, nikada nećete voleti…

Ali, bićete OK. A ako ne budete radili ništa sa spiska koji sledi, bićete OK mnogo brže nego što očekujete:

Nemojte da se pravite da ste dobro

Dozvolite sebi da odbolujete. Plačite. Pišite kako se osećate. Okružite se prijateljima koji će vas saslušati. Ponekad nas ponos natera da se pravimo da raskid uopšte nije uticao na nas, ali nemojte biti nerealni. Ne morate da plačete po ceo dan, ali nemojte ni pokušavati po svaku cenu da budete jaki. OK je da se isplačete, ako vam se plače. U redu je i ako ste ljuti, ako se osećate poniženo, ako ste uvređeni. Imajte u vidu da je mnogo zdravije da osećanjima dozvolite da izađu na površinu, nego da pokušavate da ih sputate.

Ne pokušavajte da budete prijatelji

Slučajevi u kojima ljudi uspeju da ostanu prijatelji posle raskida su vrlo, vrlo retki, ali nisu nemogući. Ipak, sve dok vam ideja o tome da je vaš bivši partner ponovo srećno zaljubljen ne bude sasvim prihvatljiva, niste spremni čak ni da pokušate da budete prijatelji.

Nemojte da se ošišate (ni da se istetovirate)

Nije dobra ideja da donosite velike odluke kad ste uznemireni i tužni. Možda vam se čini da je pravi trenutak da dramatično promenite frizuru ili boju kose, ili da se istetovirate, lako se može desiti da zažalite. Lako ćete se ošišati (ili istetovirati) i za mesec, dva, kad vam se emocije smire i budete ponovo "na nogama".

Nemojte da komunicirate s bivšim partnerom

Ako ste nedavno raskinuli, možda ćete imati potrebu da još nešto kažete bivšem partneru. Da pitate još nešto što je ostalo nerazjašnjeno. Vrlo je verovatno da ćete imati potrebu samo da mu "čujete glas". Ali nemojte to da radite. Nemojte ni da šaljete poruke, naročito ne usred noći.

Umesto toga, dogovorite se sa nekim od bliskih prijatelja, da svaki put kad poželite da pozovete partnera, pozovete tu osobu. Ako se osećate izgubljeno, razgovor sa nekim bliskim će vam pomoći da se oporavite.

Ne špijunirajte bivšeg partnera na društvenim mrežama

Društvene mreže mogu da budu opasne i da vam otežaju oporavak posle raskida. Zato je najbolje da sebi uvedete dva pravila, i da ih se pridržavate bez izuzetka: prvo, ne objavljujte ništa srceparajuće posle raskida, i drugo, prestanite da pratite bivšeg partnera na drušvenim mrežama, da ne biste sebi otežavali situaciju i neprestano padali u iskušenje da "proverite" šta radi i šta mu se dešava u životu.

Dajte sebi malo vremena da se naviknete na to da više niste zajedno. Bićete dobro. Obećavamo.

Mondo
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter