Izvor:
30.10.2019 u 21:07
0

RAZBIJENA ILUZIJA: Stručnjaci otkrili da ne postoji LJUBAV na prvi pogled!

Mada mnogi veruju u ljubav na prvi pogled, stručnjaci tvrde da ona ne postoji i da je reč o snažnoj početnoj privlačnosti, odnosno požudi.

Ovo je pokazala nova studija objavljena u časopisu "Journal of the international association for relationship research". U istraživanju je učestovalo 200 ispitanika koji su išli na ljubavne sastanke nakon čega su ispričali kakvu vrstu privlačnosti su osetili prema partneru prilikom svakog susreta.

Istraživanje je bilo podeljeno u tri faze: anketa preko interneta, laboratorijska studija i susreti uživo koji nisu trajali duže od 90 minuta. Nakon sastanka učesnike istraživanja su pitali da li su osetili nešto poput ljubavi na prvi pogled i koliko im je ta osoba bila fizički privlačna. U obzir su uzete tri komponente: intimnost, predanost i strast.

Samo 32 ispitanika su rekla da su osetili ljubav na prvi pogled, a najzastupljenija ljubavna komponenta bila je privlačnost. U istraživanju je učestvovalo 60 odsto žena, ali ljubav na prvi pogled su uglavnom doživeli muškarci. Nijedna nije bila uzajamna.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter