RASKID JE BOLAN: Postavite sebi OVA 4 PITANJA i lakše PREBOLITE!

Preboleti osobu s kojom ste planirali provesti ostatak života jedan je od najtežih izazova koje život donosi. 

Na sreću, raskid je jedna od onih stvari koju vreme stvarno leči i koja vas može ojačati i unaprediti u još bolju i snažniju osobu nego što ste ikada bili. Ako ste trenutno u toj fazi, proces oporavka možete ubrzati ako si postavite sledeća pitanja kojima ćete, verovatno, razjasniti neke stvari u mislima i dati sebi podsticaj da krenete dalje. 

"Da li sam li preuzimala odgovornost za svoje postupke?"

Preuzimanje krivice kada stvarno jeste bila vaša krivica vrlo je bitan postupak u svakom odnosu, posebno ako je to bio jedan od problema s jedne ili s obe strane u vezi. To će vam ukazati na nešto na čemu morate da poradite u budućnosti i shvatićete da u svakom odnosu treba da budete u potpunosti prisutni i poštovati druge jer, naravno, očekujete da druga osoba poštuje i vas. 

"Da li je sve bilo onako kako je trebalo da bude?"

Niko i ništa nije savršeno, ali ako same sebi objasnite da jedna zdrava veza ne treba da izgleda onako kako je vaša izgledala, to će vam pomoći da prestanete tugovati na dnevnoj bazi i shvatite da vas vaša prava romansa tek očekuje. 

"Jesam li poštovala sebe u vezi?"

Vrlo često u vezama počnemo raditi kompromise zbog partnera koje nas brzo dovedu do toga da sve činimo onako kako on to želi. Zapitajte se jeste li mislile na svoje dobro, jeste li sebe stavljale na prvo mesto i jeste li poštovale sebe onako kako želite da vas drugi poštuju. Ako je odgovor na neko od ovih pitanja negativan, ubrzo ćete shvatiti da je raskid bio jedini ispravan potez. 

"Šta sada?"

Pošto izgovorite ovo pitanje, shvatićete da je pred vama jedan sasvim novi svet mogućnosti i slobode. Vreme je da prestanete misliti na prošlost i da otvorite vrata budućnosti, novim hobijima, pustolovinama i raznim stvarima koje će vam "nahraniti" dušu. 

Izvor: Index.hr
Foto: Pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro