Izvor:
13.03.2017 u 00:07
0

SVE DAME MORAJU DA ZNAJU OVO: Evo kako na pristojan način odbiti udvaranje muškarca!

Pre ili kasnije, u životu se dogodi da nekoga morate da odbijete, a naročto je neprijatno kada muškarcu koji vam se udvara morate da kažete Ne, a ne želite da ga povredite.

Pokušajte da umanjite napetost pridržavajući se sledećih saveta i zapamtite – nije važno samo ono što kažete prilikom odbijanja, nego i kakvim tonom!

1. Recite istinu

Možda vam se čini da će neka laž zvučati nežnije nego istina, ali tako nećete olakšati ni njemu ni sebi. Štaviše, mogli biste da izazovete nove nesporazume. Stoga budite iskreni i nemojte da "zaslađujete" razloge zašto ne želite da se upustite u ljubavnu vezu s njim.

2. Budite određeni

Uopštena objašnjenja neće pomoći. Kad nekoga odbijate, morate tačno da mu objasnite zašto, i pritom nastojite da to ne shvati kao uvredu. Morate da mu objasnite da ga ne smatrate lošom osobom.

3. Pazite na ton

Nije važno samo ono što kažete, nego i kakvim tonom. Nastojte da zvučite mirno i prijateljski, a nikako optužujuće ili emocionalno na bilo koji drugi način.

4. Prihvatite svoju ulogu

Oboje ste u ovome što se događa. Prihvatite mogućnost da ste nekoga možda i nesvesno ohrabrivali, ali nemojte sebe da krivite ili se izvinjavate zbog toga. Ali, dajte mu do znanja da je ovo stvar koju morate da rešite zajedno.

Cospomopolitan
Foto: Thinkstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter