Izvor:
01.06.2017 u 16:25
0

SEKS TOKOM MENSTRUACIJE: Evo zašto TREBA da ga upražnjavate!

Prema mnogim istraživanjima, seks tokom menstruacije našao se visokom mestu liste najvećih nezgoda u spavaćoj sobi.

Naime, ženama je ideja seksa tokom menstruacije često odbojna jer je prvo na što pomisle "nered" koji se može dogoditi u toj situaciji. Istovremeno se stide da priznaju da je njihova želja za seksom tih dana u mesecu izrazito velika, a razlog za to je navala hormona koja se događa tokom menstruacije, piše zadovoljna.hr.

S druge strane, muškarcima je nezgodno da priznaju partnerki priznati partnerici da ih menstruacija ne odbija od seksa.

Postoji puno mitova i zabluda o seksu tokom menstruacije, a u nastavku pročitajte sve što morate znati o tome.

Doktori ga odobravaju

S medicinske strane nema prepreka za seks tokom menstruacije.

– Partneri mogu slobodno da nastave sa seksualnim odnosom tih dana u mesecu, dokle god je ženi prijatno u toj situaciji. To je potpuno normalno i sigurno za oba partnera – rekla je za Health doktorica Tara Ford iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u New Yorku.

Mogao bi da vam se svidi

Nivo estrogena i testosterona niska je u prvom danu menstruacije, ali onda počinje da se diže. S rastom hormona događa se i veliki rast seksualne želje pa se mnoge žene lako uzbude tokom menstruacije.

Naravno, one žene koje imaju teške menstruacije popraćene bolnim grčevima ne da se fokusiraju na seksualno zadovoljstvo, ali mnogi stručnjaci kažu da je upravo orgazam "tableta protiv bolova" koja može da im pomogne u ublažavanju menstrualnih grčeva.

Nemojte da zaboravite na zaštitu

Neki muškarci raduju se seksu tokom menstruacije jer misle da žena tada ne može da zatrudni, pa ne moraju da koriste kondome. Upravo je to jedna od najvećih zabluda.

Kod žena čija menstruacija traje više od 6 dana može se dogoditi poklapanje s ovulacijom, a uz to spermatozoidi mogu da prežive od 3 do 5 dana, pa može doći i do nenadanog začeća.

Izvor: Vesti-online.com

Foto: Twitter/merv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter