Izvor:
22.08.2017 u 00:59
0

ISTRAŽIVAČI NAM OTKRIVAJU: Muškarci koji jedu dosta povrća privlačniji su ženama!

Poznato je da postoji veza između mirisa i privlačnosti. A to, izgleda, ima veze i sa ishranom.

Istraživači australijskog Mekvajer univerziteta otkrili su da žene više privlače muškarci čiji je telesni miris "uzrokovan" ishranom, što se u ovom slučaju odnosi na ishrana u kojoj dominira povrće.

Pokazali su da se privlačnost, vezana za nečiji miris, razvila uz evoluciju. Autor studije doktor Ijan Stiven kaže da se uvek znalo da je miris bitna komponenta privlačnosti, posebno kod žena.

Tokom rada na studiji, naučnici su uz pomoć spektrofotometra izmerili intenzitet boje kože kod muškaraca.

Kada jedemo raznobojno povrće, koža emituje nijanse karotenoida, biljnog pigmenta zbog koga su one crvene, žute ili narandžaste. Potom su muške majice davali ženama, koje su rangirale one koje najbolje i najgore mirišu.

Najbolje su mirisali muškarci koji su najviše jeli povrće i voće. Oni koji su jeli više mesa su se našli negde u sredini, a najgore su mirisali oni čija se ishrana temeljila na ugljenim hidratima.

Zanimljivo je dodati i da je zajednička studija Čepmen univerziteta i UCLA pokazala kako su muškarcima privlačnije žene koje su u tom trenutku u ovulaciji.

B92.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter