Izvor:
11.09.2017 u 19:47
0

DA LI SE OVAKO ZAISTA ŠTITITE? Muškarci sve više biraju jako opasnu metodu kontracepcije!

Kada je reč o kontracepciji, svake godine je sve više izbora za one koji ne planiraju porodicu. Kondom je najbolja metoda kontracepcije u pogledu zaštite od polno prenosivih bolesti, a njegovo dejstvo u zaštiti od trudnoće iznosi 98 odsto. Ipak, ovo sredstvo se sve manje koristi iako je jeftino i ne škodi zdravlju.

Sve više muškaraca i žena se u poslednje vreme odlučuje za staru metodu zaštite od trudnoće – prekid snošaja, ili narodski rečeno "vađenje na vreme".

Broj muškaraca i žena koji se ovom metodom "štite" od trudnoće udvostručio se od 2002. godine, tvrde stručnjaci i upozoravaju da ovaj način zaštite nije nimalo bezbedan.

"Prekinuti snošaj zavisi od samokontrole muškarca, a budimo realni, kakva je samokontrola muškarca koji svrši za nekoliko sekundi?", piše NY Post.

Paradoksalno je to što ovu metodu koriste pretežno parovi koji nisu u dugoj vezi ili braku, dok kondom češće primenjuju parovi koji su dugo zajedno.

Stručnjaci upozoravaju da je trudnoća i te kako moguća i kada "se izvadi", s obzirom na to da se mala količina sperme nalazi i u preejakulatu.

b92
Foto: Thinkstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter