Izvor:
11.10.2017 u 14:38
0

Ovo su najčešće POVREDE tokom SEKSA, i mogu da se dese svakome!

Kada ste sa svojim partnerom, verovatno da su nezgode poslednja stvar na koju mislite. Prilično je uobičajeno da dođe do nekih ogrebotina, iritacija istezanja mišića, ali to i nije tako strašno.

Povrede koje se dešavaju tokom seksa mogu da budu i ozbiljnije.

10 najčeščih povreda tokom seksa:

– Seks na tepihu

Ukoliko odlučite da napustite udoban krevet i spustite se na pod, možete završiti sa modricama, oguljenim kolenima i laktovima. Tepisi su uglavnom od grubljih materijala, ako nisu od krzna.

– Grčevi

Najčešće se dešava ako ostanete u jednom mestu.Da biste ovo izbegli menjajte češće položaj.

– Iritacije kože

Tokom seksa dolazi do trenja što dovodi do iritacije kože i sluzokože, najčešće u predelu polnih organa , kod oba partnera.

– Cepanje vagine

Do ovoga dolazi ako nema dovoljno vlaženja, pa je vagina suva. Kako biste ovo izbegli koristite lubrikante.

– Povrede karlice

Mišići karlice i okolnih organa mogu biti povređeni kao i drugi mišići. Ukoliko osećate bol pri seksualnom odnosu, obratite se lekaru, može vam sugerisati kako da opustite tu grupu mišića.

– Infekcije urinarnog trakta

Mogu se pojaviti nakon seksa, zahvaljujući bakterijama koje se mogu preneti seksuanim putem. Ovo možete sprečiti uriniranjem odmah nakon seksa.

-Gljivične infekcije

Ukoliko ste skloni ovoj vrsti infekcije koristite prezervativ i izbegavajte oralni seks. Može pomoći i upotreba probiotika.

-Nastrane ideje

Ako imate “kinki” stvarčice po sobi, obratite pažnju na to kako su montirane na plafonu, razne ljuljaške, pojasevi. Može se desiti da u želji da upoznate divlju stranu, završite sa ozbiljnim povredama.

-Istezanje mišića

Neke poze u seksu podrazumevaju više savitljivosti, pa ako se nađete u takvoj pozi, normalno je da dođe do istezanja mišića. Da biste ovo sprečili radite vežbe istezanja.

-Zagubljeni predmeti u otvorima

Dešava se i to, i ume da bude vrlo neprijatno. Ipak uključite zdrav razum ili lubrikante u većim količinama.

Izvor:pressonline.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter