Izvor:
22.10.2017 u 02:03
0

MISTERIJA JE REŠENA: Kako žene postižu orgazam!

Tema ženskog orgazma i svega vezanog za njega oduvek intrigira maštu muškaraca – bilo da je reč o načinu na koji ona doživljava ili glumi, koliko ga često postiže sama, ili zašto ga uopšte ima?

Upravo je ovo zadnje pitanje zanimalo još i filozofe u doba antike, pa se tako i Aristotel čudio kako žene mogu da začnu čak i ako ne osećaju ništa (ako ne dožive orgazam), dok je muškarcima orgazam neophodan kako bi došlo do ejakulacije i oplođivanja jajne stanice spermom.

Samim tim je ženski vrhunac funkcionalno suvišan, za razliku od brojnih drugih životinja, te naizgled služi isključivo za emocionalno povezivanje s partnerom.

Zašto je klitoris otišao iz vagine?

Kao argument u prilog tome, stručnjaci su navodili činjenicu da je klitoris, zadužen za orgazam, evolucijski "nestao" iz vagine i smestio se izvan nje, što objašnjava zašto neke žene mogu da dožive vrhunac samo stimulacijom klitorisa kroz samozadovoljavanje, a ne i samim seksom s partnerom.

Sada, naučnici tvrde da su odgonetnuli tajnu toga zašto ženski orgazam uopšte postoji, a sve to zahvaljujući proučavanju majmuna i drugih vrsta.

Kod mnogih sisara, mužjak započinje ovulaciju stimulišući ženku i tako je navodeći na plodnost.

Ali kod ljudi je ta poveznica, odvajanjem klitorisa od vagine, izgubljena. Možda nema jasnu funkciju, ali je neizostavan – Orgazam kod žena je možda izgubio svoju biološku funkciju, ali nikad neće nestati.

-To je zato što penis i klitoris nastaju iz istog dela zametka. Kada bi evolucijom nestao klitoris, nestao bi i penis, objašnjava jedan evolucioni biolog sa Univerziteta Jejl, ističući da bi tada bio ugrožen sam opstanak ljudske vrste. Ženski orgazam je stoga evolucijski trag, a očito je kako danas on nema svrhe osim hormonalnog i psihološkog, odnosno emocionalnog povezivanja partnera, zbog čega se i javlja želja za potomstvom.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter