Izvor:
23.10.2017 u 16:20
0

DA LI STE ZNALI: Zašto je ženama hladnija guza od muškaraca?

Nije redak slučaj da se muškarci žale na svoje partnerke koje su u krevetu hladne kao santa leda.

Dugo se raspravlja o tome da li je zaista istina da žene imaju prirodno hladniju zadnjicu od muškaraca? To je istina i postoji više razloga zašto je to tako.

Ukupna spoljašnja telesna temperatura žene je nešto niža od one kod muškaraca. Žene obično imaju manju površinu, manje mišića i sporiji metabolizam, što znači da je njihova koža malo hladnija.

Sve to dovodi do razloga zbog kog se muškarci žale na svoje partnere koji su u krevetu hladne kao santa leda.

Temperatura kože varira od jednog do drugog dela tela, pri čemu se na mestima koja imaju više masnoće temperatura kreće između 33,5 i 36,9 cm, dok je oko nosa i prstiju tempertura niža.

"Distribucija masti je ključna razlika između polova. Muškarci imaju ono što se zove morfologija androida, gde je telesna masnoća uglavnom iznad struka ", kaže Kolin Krosbi, konsultant za sportsku medicinu u BMI Hendon bolnici.

"Žene imaju morfologiju gineoda, gde je distribucija masti ispod struka – i oko bokova i butina," dodao je Krozbi.

Ova razlika se razvija u pubertetu, kao rezultat muških i ženskih hormona. I više masti u određenom području znači da će koža na tom mestu biti hladnija.

I žene i muškarci imaju snažne glutealne mišiće, s tim da ih muškarci procentualno imaju više. Sve to ima uticaj i na temperaturu jer se cirkulacija ponaša drugačije u mišićima i masti.

"U mišićima ima više krvnih sudova, što troši više energije i zbog toga dolazi do zagrevanja, "kaže Kolin. Kako muškarci imaju drugačiji odnos mišića i masti od žena, njihova zadnjica je toplija.

A šta se dešava s godinama, da li ženska zadnjica postaje hladnija?

Da, istina je i povezano je sa cirkulacijom koja se usporava s godinama. Pogotovo posle menopauza kada je usled hormonalnih promena, protok krvi manji.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter