Izvor:
23.10.2017 u 18:25
0

RECEPT: Izaberite šta želite da rodite, devojčicu ili dečaka?

Ako želite da rodite devojčicu, vodite ljubav u „psećoj pozi“, dok za dečaka posle odnosa stavite jastuk ispod guze ili podignite noge uvis – koliko puta ste čuli i pročitali ova uputstva?

Poštujući more narodnih verovanja i babskih priča, ponekad se stvarno može desiti da usled primenjivanja pomenutih tehnika ubodete željeni pol, ali sa medicinske tačke gledišta više se radi o slučajnosti nego pravilu.

Seksolog Jovan Marić objasnio je zašto se dešava da narodne teorije o začeću deteta određenog pola ponekad urode plodom, uprkos tome što je medicina ustanovila da recept ne postoji.

– Pre svega, treba znati da i kada se primena nekog verovanja za dobijanje deteta određenog pola obistini, reč je o verovatnoći. Spermatozoidi nose XX hromozome i ako oplode jajnu ćeliju, dete će biti ženskog pola, i XY hromozome, koji su zaduženi za pravljenje muške dece. Presudno je samo pitanje koji spermatozoid sa kojim hromozomom će prvi stići do jajne ćelije, na šta se ne može uticati. Takođe, ne treba zaobići činjenicu da spermatozoidi mogu ostati živi u materici i do nekoliko dana. To je takozvana stara sperma. U tom slučaju, XY hromozomi su izdržljiviji, zbog čega je veća verovatnoća da će se kad partneri imaju odnose na svaka tri-četiri dana i dođe do začeća, za devet meseci roditi dečak. Međutim, to nije pouzdana metoda. Zatim, muškarci koji često imaju seksualne odnose imaju mladu spermu, a mladi spermatozoidi su najčešće nosioci XX hromozoma, koji su zaduženi za stvaranje devojčica. Kada partneri imaju redovne odnose, na primer svaki dan, onda ti stari spermatozoidi umiru i veća je verovatnoća da će mladi spermatozoid oploditi jajnu ćeliju – objašnjava Marić.
Mlada sperma je, objašnjava naš sagovornik, uglavnom razlog zbog čega se narodno verovanje da švaleri dobijaju žensku decu često ispostavlja kao tačno.

– Teza je da takozvani švaleri dobijaju žensku decu zbog pretpostavke da oni češće rade „one stvari“. Tu je, zapravo, reč o muškarcima koji imaju redovne seksualne odnose, pa samim tim uglavnom imaju mlade spermatozoide, koji su najčešće nosioci XX hromozoma. Dakle, veća je verovatnoća da će napraviti žensko dete, ali naglašavam da je u pitanju verovatnoća, a ne naučno dokazana teorija – ističe seksolog.

Takođe, on kaže da određena poza, kao i vrsta penetracije prilikom odnosa apsolutno ne utiču na pol deteta, već samo mogu potpomoći pri začeću, naročitoako je u pitanju žena koja ima zavaljenu matericu.

Izvor: Alo
Foto: Arhiva

Izvor: Alo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter