Izvor:
03.11.2017 u 13:59
0

IMATE UTISAK DA STE SE UDALJILI U POSLEDNJE VREME? Ovo je jednostavan način da vratite bliskost u vezi!

Imate utisak da ste se udaljili u poslednje vreme? Ne možete da odvojite dovoljno vremena za uživanje sa partnerom, napeti ste zbog posla, imate stotine briga i veza kao da počinje da "škripi"?

Čak i ako je to tačno, nije sve izgubljeno. Uz malo dobre volje, vrlo brzo možete povratiti bliskost.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da je masaža prilično efikasan način da se ponovo javi taj osećaj prisnosti za koji se plašite da je zauvek izgubljen.

U istraživanju je učestvovalo 38 parova, koji su prvo pohađali tronedeljni kurs masaže, a zatim su svoje nove veštine isprobavali na partnerima sa kojima su u dužim vezama.

Na samom početku, ispitanici su odgovarali na upitnik koji se ticao njihog zadovoljstva životom, odnosom sa partnerom, stepenom stresa kojem su izloženi.

Isti upitnik popunjavali su i nakon tri nedelje, tokom kojih su uživali u međusobnim masažama, i ispostavilo se da je drugi upitnik mnogo "srećnije" popunjen nego onaj sa početka studije.

Ispitanici su prijavljivali mnogo niži nivo stresa, ali i mnogo viši nivo bliskosti sa partnerom nakon redovnih masaža tokom te tri nedelje.

Nivo zadovoljstva životom je kod svih njoj upadljivo porastao, iako se ništa od realnih okolnosti nije promenilo tokom te tri nedelje koliko je trajao eksperiment.

A čak 91 odsto parova koji su učestovali u ovom istraživanju izjavilo je da bi preporučili svojim prijateljima koji su u dužim vezama da uvedu masažu kao prijatnu i pozitivnu novinu koja će im oplemeniti odnos.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter