Izvor:
28.11.2017 u 21:02
0

NEMOJTE DA MU BUDETE MAMA: Devojke obratite pažnju na ove greške!

Većina parova nastoji da napravi od veze ravnopravno partnerstvo. Želja da brinemo o drugoj polovini je sasvim prirodna, ali postoji tanka granica između brige opartneru i onoga što liči na brigu o detetu. Donosimo vam pet znakova koji ukazuju na to da se u vezi ponašate više kaoroditelj, a manje kao partner.

1. Stalno prigovaranje
Niko ne voli prigovaranje bez prestanka, a pogotovo ne ona osoba koja to mora konstantno da sluša. Možda se čini da je to jedini način da doprete do partnera koji se ponaša kao dete, ali konstruktivan razgovor između dve odrasle osobe je itekako moguć ako se oboje potrudite.

"Uspešna veza nikako ne traži da jedan partner preuzme ulogu roditelja, a drugi ulogu deteta".

2. Svađanje bez rešenja

Rasprave i svađe su sastavni deo svake veze, ali važno je da ih uspešno riešite. Ako završe bezuspešno samo ćete osećati ljutnju i gnev. Prisetite se samo kako su izgledale vaše svađe s roditeljima dok ste bili deca. Svađe s partnerom bi trebalo da budu upravo suprotne tome jer su i vaše uloge ravnopravne.

3. Čišćenje za partnerom
Pratiti partnera u stopu i čistiti za njime stvarno nema smisla. Bilo da je reč o mrvicama hrane ili hrpi odeće na podu, partner treba biti da bude svestan da je on taj koji treba da pospremi iza sebe. Za srećniju vezu dovoljno je da podelite kućne zadatke ravnopravno.

4. Izgovori
Normalno je da želite partnera da vidite u najboljem svetlu i da želite da branite neke njegove odluke. Ipak, stalna potreba za stvaranjem izgovora i opravdavanjem lošeg ponašanja koje traje već duže vrijeme neće učiniti vašu vezu uspešnijom. Nema potrebe za majčinskom zaštitom već podstičite vašeg partnera da prihvati odgovornost za svoje ponašanje.

5. Potpuno kontrolisanje
Neke osobe jednostavno imaju sposobnost da kontrolišu druge. Ipak, ako baš svaki aspekt vaše veze kontrolišete jer nemate poverenja u vašeg partnera onda nastaje problem. Važno je da oba partnera shvate stanje veze i da žele da se promene, jer ako ne dopuštate partneru da donosi neke odluke to može vrlo loše uticati na vaš odnos i vašu budućnost.

Izvor: Espreso
Foto: Twitter/Ljubav i seks

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter