Izvor:
11.01.2018 u 14:12
0

RASKIDI U JANUARU SU ČESTI: Seks je lek za sve!

Raskidi su u januaru prilično česti. Sivo je i hladno, potrošili smo poslednju paru na novogodišnje poklone, još se nismo sasvim oporavili od prejedanja tokom praznika, tromi smo i mrzovoljni… Pa kako čovek da izdrži da se ne posvađa?!

Naravno, svi se mi ponekad svađamo, čak i sa onima koje volimo najviše na svetu, naročito u ovo doba godine… I nije problem u svađanju samom po sebi, nego u načinu na koji to radimo.

Psiholog i bračni terapeut Trejsi Koks otkriva oko čega se parovi najčešće svađaju, ali ima i predloge koji bi trebalo da vam pomogu da tu praksu prekinete.

Seks

Ako vam se libido ne podudara sa partnerovim, ako jedno od vas želi više, češće, drugačije… to može biti ozbiljan problem.

Interesantno je ipak to što je nezadovoljstvo seksualnim životom čest uzrok svađa, ali se ta konkretna tema vrlo retko direktno otvara. Umesto toga, nezadovoljstvo se izražava na pasivno-agresivan način, sarkastičnim opaskama na račun osobe sa kojom smo u vezi, ili izlivima besa oko potpuno nebitnih pitanja.

Kako da rešite to? Pa, moraćete da prestanete da se pravite da ne primećujete slona u sobi, dok taj "slon" nije pregazio sve ostalo što je dobro i lepo u vašoj vezi. Razgovarajte o tome što vas muči, ali tako da fokus bude na onome što biste želeli da se dešava, ne na onome što se ne dešava. Ako vam je neprijatno, nađite načina da započnete razgovor o seksu generalno, makar i na nivou komentarisanja vesti iz trač-rubirika, a onda prosto pitajte partnera da li bi želeo da seks imate češće, ili da probate nešto što do tada niste probali… A kad već počnete da pričate, biće vam lakše da kažete šta vas muči.

Izvor: Glossy
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter