Izvor:
21.03.2018 u 03:18
0

VENČALI STE SE MLADI? Ovi faktori nagoveštavaju da vam je brak pri kraju!

Iako niko ne može nesporno da tvrdi da će se neki brak najverovatnije raspasti, sociolozi relativno uspešno predviđaju takav ishod.

Kažu da takvi parovi dele određene karakteristike, na primer, način na koji se svađaju ili opisuju svoj odnos, ali i nivo obrazovanja i poslovni status.

Ovih osam faktora mogu da nagoveste razvod braka.

Venčali ste se mladi ili posle 32. godine

Istraživanja pokazuju da se parovi koji su se venčali kao tinejdžeri ili posle 32. godine života češće razvode nego oni koji su se venčali u 20-tim ili početkom 30-tih godina.

– Verovatno najbolje vreme za sklapanje braka jesu kasne 20-te godine – kaže Nikolas Volfinger, profesor Univerziteta Jute.

Suprug vam ne radi puno radno vreme

Istraživanje Univerziteta Harvard, objavljeno 2016. godine, pokazuje da se 3,3 odsto brakova sklopljenih 1975. godine, a kod kojih suprug nije radio puno radno vreme, već sledeće godine završilo razvodom, dok je kod parova u kojima je muž radio osam sati taj procenat iznosio 2,5 odsto.

Niste završili srednju školu

Izgledi za razvod braka manji su kod obrazovanijih ljudi, tvrde naučnici. Više od polovine brakova sklopljenih između partnera koji nisu završili srednju školu završilo se razvodom, dok je procenat razvoda kod supružnika koji su završili fakultet iznosio oko 30 odsto, dokazala je američka studija objavljena 1979. godine.

Naučnici pretpostavljaju da je razlog u činjenici da niže obrazovanje podrazumeva i niža primanja, a samim tim i stresniji život.

Espresso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter