Izvor:
15.04.2018 u 15:01
0

NAUČNICI PORUČUJU: Ljubljenje održava tonus mišića lica, zdrave zube i usrećuje!

Umesto da se podvrgavate botoksu, faceliftingu i drugim skupim kozmetičkim tretmanima kako biste pomladili lice – više se ljubite. Ljubljenjem održavate čvrstoću mišića lica, a naučnici poručuju kako tokom te strastvene “telovežbe” radi čak 30 mišića.

– Osim toga, upravo poljubac često odlučuje o sudbini veze, – otkriva komunikolog Šeril Kiršenbaum.

Poljubac koji obara s nogu uzrokovaće produbljivanje veze, a ako vam tokom poljupca nešto ne štima, to bi moglo biti upozorenje da dotični partner nije najbolji izbor. Evolucijski psiholozi objašnjavaju kako se u trenucima ljubljenja aktiviraju mehanizmi koji procenjuju zdravlje i genetsku kompatibilnost partnera.

Ljubljenje jača imunitet i izgara kalorije. Naravno, ne može se porediti trčanjem na traci ili u prirodi, ali sat vremena uživanja u ljubljenju sagoreće pola šake čokoladnih bombona. Osim što pomlađuje i sagoreva kalorije, spajanje usana podstiče izlučivanje oksitocina, čija je uloga opuštanje. Ljubljenje podstiče lučenje endorfina, “krivca” za dobro raspoloženje, kao i dopamina, koji povezuje partnere.

Uz sav užitak koji donosi, intenzivno ljubljenje pojačava i lučenje sline, a ona održava zube i desni zdravima. Čini se da ljubljenje nema loših strana. Ipak, neki ljudi se plaše zaraza koje bi mogli pokupiti. Naučnici tvrde da je verovatnije pokupiti prehladu kao posledicu svih rukovanja tokom dana nego kao posledicu ljubljenja.

Izvor: Nezavisne.com
Foto:Twitter//ScreamQueens

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter