NEMAČKA OPSERVATORIJA PUNA DROIDA! Kod njih je aktuelan rat zvezda

Profesor Hubert Zit – inače poznat po svojim predavanjima o Zvezdanim stazama i naučnoj fantastici uopšte – uz pomoć svojih studenata i članova porodice okrečio je opservatoriju u boje čuvenog, voljenog droida iz Ratova zvezda, pod imenom R2D2

U dalekoj, dalekoj galaksiji… zapravo, u ne toliko dalekoj južnoj Nemačkoj, opservatorija Kaiserslautern univerziteta za primenjene nauke dobila je novo ruho.

Profesor Hubert Zit – inače poznat po svojim predavanjima o Zvezdanim stazama i naučnoj fantastici uopšte – uz pomoć svojih studenata i članova porodice oslikao je opservatoriju u boje čuvenog, voljenog droida iz Ratova zvezda, pod imenom R2D2.

Pomoglo je i to što je zgrada, sa svojom teleskopskom kupolom, već imala odgovarajući oblik.

Opservatorija se nalazi u Cvajbrikenu (Zweibrücken), gradu koji je dobio ime po dva mosta na reci Švarcbah, a gde se nalazi jedan od tri kampusa univerziteta.

Projekat je nastao u avgustu 2018, ali je u pažnju obožavalaca kultne franšize došao tek ovog proleća.

Mark Hamil, koji je u Ratovima zvezda glumio Luka Skajvokera, tvitovao je svoje oduševljenje čitavom idejom.

Profesor Hubert Zit je inženjer elektrotehnike sa doktoratom, koji na Univerzitetu Zweibrücken predaje kompjuterske nauke.

Osim nauke, profesor Zit se bavi i pisanjem, a redovno drži predavanja o tehnologiji i nauci u serijalu Zvezdane staze. Zajedno sa sinom osnivača ove franšize, Džinom Rodenberijem Juniorom, napisao je predgovor za knjigu “Zvezdane staze u Nemačkoj” 2008. godine.

Bio je gostujući profesor na Univerzitetu San Antonio u Teksasu, gde je jedan semestar predavao predmet pod imenom “Fizika Zvezdanih staza”, kao i programiranje.

Međutim, čini se da je profesor Zit takođe i veliki ljubitelj Ratova zvezda, franšize koja se često stavlja rame uz rame sa Zvezdanim stazama kao najuspešnija naučnofantastična franšiza u istoriji.

Izvor:kosmodrom

Foto:arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro