Izvor:
19.05.2017 u 12:54
0

AMERIČKI ASTRONAUTI ŠOKIRALI SVET: Vanzemaljci su svuda oko nas, evo kako da ih uočimo! (foto)

Grupa američkih astronoma prošle godine je ukazala na moguće postojanje vanzemaljskih megastruktura na jednoj dalekoj zvezdi. Međutim, jedan stručnjak sada tvrdi da bi pronalaženje ovih megastruktura moglo da bude relativno lako, ukoliko se istraživači usredsrede na prava mesta.

Profesor Zaza Osmanov sa Univerziteta u Tibilisiju u Gruziji tvrdi da bi to čak bilo moguće izvesti već postojećom tehnologijom i da se kandidati nalaze u blizini Sunčevog sistema.

Reč je o 64 pulsara za koje, prema Osmanovu, postoje najveće šanse da sadrže vanzemaljske megastrukture.
Ipak, naučnik smatra da najverovatnije ne bi ličile na Dajsonovu sferu, tj. „sferičnu školjku“, već na neku vrstu tankog, ravnog štita.

U studiji koja je objavljena na sajtu Arhiv, Osmanov navodi da bi Dajsonova sfera mogla lako da se uoči upotrebom infracrvenih teleskopa ukoliko se nalazi u nastanjivoj zoni nekog solarnog sistema.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter