Izvor:
09.08.2018 u 07:21
0

NE MOŽETE NIGDE POBEĆI: Facebook vas špijunira i kada ste izlogovani!

Više nije nikakva nepoznanica da Facebook prikuplja gomilu podataka o svojim korisnicima. Ono što je manje poznato jeste da Facebook prati svoje korisnike čak i kada se ne služe njihovim servisom ili one koji uopšte nisu njegovi korisnici.

Čak i ako nikad nisi bio prijavljen ili si odjavljen s Facebooka, ova društvena platforma verovatno prati tvoje virtualne korake – i ne nudi ti nikakav način da to izbegneš.

Facebook prati korisnike koji posećuju aplikacije i web stranice koje imaju ugrađene usluge kao što su “like” i “share”, izjavio je David Baser, direktor za upravljanje proizvodima u objavi na svom blogu.

Pošto web stranice i aplikacije ne znaju ko je od njihovih korisnika prijavljen preko Facebooka, ne mogu razlikovati korisnike od ne-korisnika društvene mreže kada šalju podatke Facebook-u.

Kada posetite web stranicu ili aplikaciju koja koristi naše usluge, mi primamo informacije čak i ako niste ulogovani ili uopšte nemate Facebook nalog – rekao je Baser.

Među podacima koje Facebook prikuplja od ne-korisnika su njihove IP adrese, operativni sistem i pretraživač koji koriste, i prisustvo “kolačića”. IP adrese se mogu koristiti da se otkrije geografska lokacija, i “kolačići” često imaju funkciju “identifikatora koje web stranice koriste kako bi saznale jeste li ih već posjetili ranije – nastavlja Baser.

“Nekorisnici” Facebooka ne mogu izbeći ovo prikupljanje podataka.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter