Izvor:
12.08.2018 u 17:46
0

FEJS BRIŠE DECU: Evo šta će sumnjivi nalozi morati da pošalju kao dokaz godina!

Odluka Društvene mreže Fejsbuk i Instagram odlučile su da blokiraju sve korisnike za koje moderatori misle da imaju manje od 13 godina

Fejsbuk i Instagram rešili su da obrišu naloge dece mlađe od 13 godina, a oni koji žele da nastave da koriste ove društvene mreže moraju da dokažu koliko godina imaju.

Moderatori popularnih mreža od sada će tragati za sumnjivim nalozima, a blokirani korisnici će morati da pošalju identifikacionu sliku koju izdaje država.

Istraživanja

Istraživanja urađena u novembru pokazala su da više od polovine mališana od 12 godina i četvrtina onih od 10 imaju naloge na društvenim mrežama.

– Ne dozvoljavamo da nalog na Fejsbuku imaju osobe mlađe od 13 godina. Ako nam korisnici prijave da je neko mlađi od toga, moderatori će pogledati sadržaj profila i prekontrolisati tekst i fotografije, te pokušati da utvrde prave godine.

Ukoliko budu smatrali da korisnik nema 13 godina, on će biti blokiran dok ne dostavi dokaz godina – saopšteno je iz Fejsbuka.

Reklame alkohola

I Fejsbuk, ali i Tviter i Snepčet najavili su u januaru da će pojačati kontrole korisnika jer je otkriveno da se na tim društvenim mrežama puštaju reklame alkoholnih pića, cigareta i kockanja, što je zabranjeno u svim evropskim zemljama.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter