Izvor:
15.09.2018 u 06:42
0

OBRATITE PAŽNJU: Ove internet stranice su najveća pretnja za muzičku industriju!

Internet stranice za konvertovanje i skidanje sadržaja sa Youtubea predstavljaju najveću pretnju svetskoj muzičkoj industriji.

Sajtovi koji dozvoljavaju Youtube videima da se konvertuju u mp3 fajlove i ilegalno skidaju na nečiji telefon ili računar privlače milione posetilaca. Od toga najveći broj mladih, starosti od 16 do 24 godina, koristi ove servise u Britaniji. Međutim, trećina starijih te životne dobi takođe skida muziku sa Google platforme.

Druge platfotrme koje su na udaru ilegalnih stranica za skidanje sadržaja su DailyMotion, SoundCloud i Vimeo, ali je Youtube svakako najviše tražen.

Iako ove internet stranice postoje godinama unazad, godine 2006. započele su brojne pravne bitke od strane kompanija koje se bave muzičkom industrijom, a prve rezultate možemo da vidimo sada.

Piratska stranica, kako je često zovu, MP3Fiber je pre nekoliko dana obaveštena da mora da se ugasi, ali i pored ovog pravnog pritiska ona je još uvek u funkciji te se mnogi pitaju šta će biti sa drugim servisima koji se mogu naći u okviru Google pretrage.

Inače, British Phonographic Industry (BPI) organizacija koja se zalaže za korišćenje legalnih muzičkih spotova već duže vreme uporno pokušava da obriše ilegalne lokacije sa interneta.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter