Izvor:
04.10.2018 u 12:07
0

REŠENA MISTERIJA: Zašto su Ajfon telefoni toliko skupi? (FOTO)

Appleov izvršni direktor imao je čuvenu izjavu da je video mnoga rasklapanja i analize iPhonea i cene za sve komponente koje idu u njega, ali da ništa ne može ni da priđe pravoj ceni smišljanja, razvijanja i sklapanja jednpo0g telefona tokom vremena.

Ipak. čak i da pretpostavimo 30 odsto veće cene preko 390 dolara vrednih komponenti iPhonea XS Max i cene njegovog sklapanja, Appleu i dalje ostaje prilično velika margina profita za svaki prodati telefon.

Sa druge strane, Apple je veoma disciplinovana kompanija koja ne skače na svaki novitet koji Android proizvođači stave u svoj telefon.

Kompanija iz Kupertina pažljivo bira ono što ide u njene telefone i čeka da zanimljiva nova tehnologija sazri i pokaže se kao pouzdana pre nego što završi u iPhoneu.

Naravno, ovo se ne odnosi samo na Apple, već i na sve ostale prozivođače koji u svojoj ponudi imaju premijum telefone koji koštaju preko 800 evra.

Jedno je sigurno, kako naš apetite za novim tehnologijama i mogućnostima bude rastao, tako će rasti i cene telefona.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter