Ove stvari nikako ne otkrivajte na Fejsu: U sprotnom, znaće sve o vama i naći će vas ZA SEKUND!

Kada ljudi postanu žrtve krađe identiteta, uglavnom misle da im se to desilo slučajno i da je to jedna od onih stvari na koje ne mogu da utiču. Međutim, dešava se to da "ključeve" svojih profila, na društvenim mrežama kao što je Facebook, polako predaju kradljivcima identiteta. Sve što je potrebno jeste popularni hashtag čime se otkrivaju poprilično štetne informacije što na kraju dovodi direktno do krađe.

 

1. Slike vaših čekova

Postavljanje slika vaših čekova sa novog radnog mesta možda jeste prirodna stvar, ali je veoma opasna ideja.  Još 2014. godine, krug sajber kriminalaca ciljao je na korisnike koji su delili fotografije svojih čekova na Instagramu uz hashtag #myfirstpaycheck.

Lopovi su uspeli da iskoriste informacije kako bi napravili lažne čekove i tako izvlačili novac iz kompanija. 

 

2. Snimke sa odmora

Teško možete pronaći osobu koja poseduje profil na Facebook-u, a da nije postavila neki zanimljiv snimak sa odmora, ali i oni su takođe meta kradljivaca identiteta.  Ukoliko postavite snimak sa odmora koji još uvek traje, kradljivci mogu da proveregeografske oznake na vašim fotografijama koje ste napravili kod kuće i da iskoriste te informacije kako bi provalili u vaš dom. 

 

3. Slika vozačke dozvole ili pasoša

Ukoliko proslavljate dobijanje vozačke dozvole ili samo želite da pokažete tu užasnu fotografiju iz pasoša, verovatno ćete i to podeliti na Facebook-u. Loša ideja.  Oba dokumenta sadrže i više nego dovoljno informacija za ozbiljan napad na vaš identitet, kao što su ime i prezime, datum i mesto rođenja.

Izvor:Espreso.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro