APPLE PREDSTAVLJA UREĐAJE SA EKRANIMA NA PREKLOP: Prvo će biti primenjena kod iPad uređaja, a onda sledi iPhone!

 Apple bi u naredne dve godine mogao da predstavi svoje prve uređaje sa ekranima na preklop, navodi se u analizi kuće UBS, prema kojoj bi takvi uređaji američkom tehnološkom gigantu mogli da donesu dodatne prihode.

Prema analizi kuće UBS, kada se konačno u prodaji pojavi model Galaxy Fold, Samsung će najverovanije zauzeti poziciju lidera na tržištu u segmentu preklopnih telefona.

Na Apple se, međutim, neće dugo čekati, pošto bi prvi preklopni uređaji iz Kupertina mogli da se pojave već sledeće, mada realniju mogućnost predstavlja 2021. godina.

Imajući u vidu višegodišnju praksu razvoja novih uređaja, i kompanijske "šablone" po kojima se takav razvoj odvija, nije nikakva tajna da u Apple-u ispituju sve okolnosti za plasiranje "preklopivog" uređaja, ali je veoma izvesno da to neće biti iPhone.

Apple "posvećeno radi na takvoj tehnologiji", koja će prvo biti primenjena kod iPad uređaja, a tek onda implementirana na iPhone, navodi taj sajt.

Kasnije predstavljanje iPhonea "na preklop" Apple-u bi omogućilo nižu cenu, a samim tim i bolju prihvaćenost od strane kupaca, navodi se u analizi.

U anketi, koji je UBS sproveo među korisnicima Apple-ovih uređaja, jedna trećina anektiranih je rekla da bi za takav uređaj bila voljna da plati i 500 do 600 dolara više u odnosu na standardnu cenu iPhonea.

A to je cena koja je niža od 2.000 dolara, što je iznos koji je na predstavljanju, za sada još uvek na tržištu nedostupnog, Samsunga Galaxy Fold najavljena za taj model.

 

Izvor: B92
Foto: twitter.com/CNET/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro