Izvor:
11.09.2019 u 10:11
0

“NAJBOLJI PAMETNI TELEFON DO SADA“: Stigao iPhone 11! (VIDEO)

Kompanija Apple upravo je predstavila 11. generaciju svog pametnog telefona – iPhone, za koga je direktor tehnološkog giganta iz Kupertina Tim Kuk rekao "da je najbolji pametni telefon do sada".

Uređaj dolazi u tri verzije: kao osnovni iPhone 11, i dve premijum verzije iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max.

Najveća promena kod novog modela je dodavanje još jedne kamere na poleđini uređaja, pa "jedanaestica", u odnosu na prošlogodišnji iPhone XR koji je imao samo jednu širokougaonu kameru od 12MP, dolazi sa još jednom 12MP ultraširokom kamerom sa podrškom sa 2X optičkim zumom. Novina kod kamera je i uvođenje Night moda.

iPhone 11 dolazi sa LCD TrueTone ekranom dijagonale 6,1 inč, a kućište telefona je konstruisano od anodizovanog aluminijuma i stakla. Uređaj pokreće najnoviji A13 Bionic procesor. Iako nije objavio više detalja od svom čipsetu, Apple tvrdi da je A13 najbrži CPU, sa najbržim grafičkim procesorom za telefone.

Novi iPhone 11 je vodootporan na dubinama do dva metra, ima Enhanced Face ID opciju, koja omogućava brže prepoznavanja lica, a napaja ga baterija kapaciteta 3110mAh.

Apple iPhone 11 će imati početnu cenu od 699 dolara.

Veći iPhone 11 Pro modeli stižu sa nekoliko izmena u dizajnu, kućištem od nerđajućeg čelika, mat završnicom, kao i sa više snage za obavljanje svih funkcija.

iPhone 11 Pro modeli imaju još jednu, širokougaonu, kameru na poleđini, od 12MP, koja omogućava dodatni zum. Tu je i mod rada, pod nazivom Deep Fusion, koji kreira devet fotografija sa sve tri kamere, koje potom spaja u jednu fotografiju visokog kvaliteta.

Kamere, smeštene na poleđini uređaja, čine i najveći deo dizajnerskih promena kod novih iPhone 11 Pro i Pro Max telefona, jer stižu "spakovane" u četvrtasti "ispupčeni" modul.

iPhone 11 Pro i Pro Max, takođe, koriste Apple A13 Bionic procesor, koji je za oko 20 procenata brži nego A12 kada su u pitanju CPU i GPU brzine. Prisutan je i brži NPU za analiziranje fotografija i videa u realnom vremenu, kao i Machine Learning Accelerators koji pomažu da CPU postigne preko milijardu operacija u sekundi.

Oba telefona su opremljena Super Retina OLED ekranima, dijagonala istih kao kod prošlogodišnjih modela: 5.8 inča za iPhone 11 Pro i 6.5 inča za iPhone 11 Pro Max. Novi displeji troše za 15 odsto manje energije nego ranije, a poseduju i HDR i Dolby Vision kompatibilnost.

Uređaje napajaju baterije kapaciteta 3.190mAh i 3.500mAh, za koje Apple tvrdi da će iPhone 11 Pro ponuditi četiri sata duži radni vek baterije u odnosu na iPhone XS, dok će 11 Pro Max nuditi pet sati više baterije nego XS Max. Apple nuditi brzi punjač od 18W sa svim novim iPhone-ima.

Početna cena iPhonea 11 Pro će iznositi 999 dolara, dok će iPhone 11 Pro Max startovati od 1.099 dolara.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter